Skip to main content

Ένα γεύμα Τσικνοπέμπτης για τους άστεγους από την Άρσις

Στους άστεγους προσφέρθηκαν σουβλάκια, σάντουιτς, νερά και αναψυκτικά από την ομάδα της Άρσις - Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από λαϊκές μελωδίες.

Ένα γεύμα στο κλίμα της Τσικνοπέμπτης, για τους άστεγους της Θεσσαλονίκης διοργάνωσε στο πάρκο Ξαρχάκος η ομάδα Streetwork της ΑΡΣΙΣ.

Στους άστεγους προσφέρθηκαν σουβλάκια, σάντουιτς, νερά και αναψυκτικά, ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε από λαϊκές μελωδίες, με μπουζούκι και κιθάρα από μουσικούς του δρόμου.

Το πρόγραμμα Streetwork

Το πρόγραμμα Streetwork λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2017 στη Θεσσαλονίκη, από την ΑΡΣΙΣ σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και με χρηματοδότηση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η ομάδα αποτελείται από δύο ψυχολόγους, μία κοινωνική λειτουργό, έναν νοσηλευτή και έναν ψυχοθεραπευτή. Τα μέλη του Streetwork βρίσκονται καθημερινά στον δρόμο, έρχονται σε επαφή με τα ανθρώπους που στερούνται στέγης, τους υποστηρίζουν και τους βοηθούν σε κάθε ανάγκη που μπορεί να έχουν.

Παράλληλα με τη δράση στον δρόμο, λειτουργεί και μία τηλεφωνική γραμμή όπου μπορούν να καλούν οι πολίτες, για να ενημερώνουν για κάποιον που είναι στον δρόμο. Έτσι, η ομάδα Streetwork απαντά σε κάθε ανάγκη, στο τηλέφωνο 6945426330. Η γραμμή λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 23:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 έως τις 15:00.