Skip to main content

Ένα εκατ. Σέρβοι τουρίστες θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα

«Φέτος υπολογίζουμε πως περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Σέρβοι τουρίστες θα επισκεφθούν την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ της πόλης Γιαγκόντινα

Στην εκτίμηση ότι περισσότεροι από 1 εκατ. Σέρβοι τουρίστες θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα, προχώρησε ο Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα, πρόεδρος του ΔΣ της πόλης Γιαγκόντινα της Σερβίας. Ο κ. Μάρκοβιτς βρέθηκε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη με πολυμελή σερβική αποστολή, όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Ελληνο – Σερβικού Επαγγελματικού, Βιομηχανικού, Εμπορικού και Τουριστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και με φορείς της πόλης.

Τη συνάντηση – η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου – τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, ο Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, Σίνισα Πάβιτς και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Πέτρος Λεκάκης.

Σε αυτή, ο Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα τόνισε πως «αυτή τη στιγμή η Σερβία είναι μία χώρα με πολιτική σταθερότητα, κάτι το οποίο αποτελεί βασική προϋπόθεση της οικονομικής ανάπτυξης και ασφάλειας», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «φέτος υπολογίζουμε πως περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Σέρβοι τουρίστες θα επισκεφθούν την Ελλάδα».

Επιπλέον, αναφερόμενος στην έκταση 20 στρεμμάτων που παραχώρησε πέρυσι τον Μάιο στο Επιμελητήριο, πρότεινε να διοργανωθεί τον Οκτώβριο μία συνάντηση στη Γιαγκόντινα, με Έλληνες και Σέρβους επιχειρηματίες, προκειμένου να προχωρήσουν στην αξιοποίηση της έκτασης με την δημιουργία νέων επιχειρήσεων, ενώ ο ίδιος θα παρέχει όλα τα έργα υποδομής.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο – Σερβικού Επαγγελματικού, Βιομηχανικού, Εμπορικού και Τουριστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κώστας Γεωργάκος τόνισε πως «θεωρώντας πάντα τη Σερβία ως αδελφή χώρα, επιζητούμε την ανάπτυξη της συνεργασίας το επόμενο διάστημα και στοχεύουμε στην προσέλκυση επενδυτών, οι οποίοι θα ανοίξουν νέα εργοστάσια, άρα και νέες θέσεις εργασίας. Τον ενάμιση χρόνο που λειτουργεί το Επιμελητήριο, έχουν γίνει πολλά βήματα για την ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ ήμασταν παρόντες και σε αρκετές συνάψεις σχέσεων μεταξύ επιχειρηματιών».

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κύριος Πέτρος Λεκάκης, καλωσόρισε με την σειρά του τον Ντράγκαν Μάρκοβιτς Πάλμα και την αποστολή που τον συνόδευε και ανέφερε πως είναι στο πλευρό του Επιμελητηρίου, το στηρίζει σε κάθε προσπάθεια που έχει στόχο την ανάπτυξη των διακρατικών σχέσεων και θα συμμετέχει ενεργά σε κάθε δράση με σκοπό την επίτευξη αυτού του στόχου.

Την προηγούμενη μέρα, Τρίτη 31 Μαΐου, ο Πρόεδρος του Ελληνο – Σερβικού Επαγγελματικού, Βιομηχανικού, Εμπορικού και Τουριστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κύριος Κώστας Γεωργάκος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο της Δημοκρατίας της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, κύριο Sinisa Pavic, συναντήθηκε με τον Επικεφαλή Κινεζικού Fund, κύριο Zhendong Yang, όπου συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας του Επιμελητηρίου και των μελών του, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και δεύτερη Κινέζική αποστολή, καθώς οι Κινέζοι έχουν ήδη εκφράσει έντονα το ενδιαφέρον τους σε αρκετούς επιχειρηματικούς τομείς.