Skip to main content

Ένας χρόνος φυλάκιση με αναστολή στους 8 για τη συμπλοκή στο Καλοχώρι

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισε η έφεση τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στους 8 νεαρούς για τη συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 22χρονου, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους, ενώ αποφάσισε η έφεση τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Στις απολογίες τους οι επτά εκ των νέων, που αποτελούσαν την ομάδα από τα Διαβατά και στην οποία συμμετείχε και ο άτυχος 22χρονος, ανέφεραν ότι μετέβησαν στο Καλοχώρι για να εκφοβίσουν αυτούς που χτύπησαν έναν φίλο τους, λίγες μέρες νωρίτερα, αλλά αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στη συμπλοκή.

«Είδαμε τον Παναγιώτη μαχαιρωμένο να φωνάζει: "Βοήθεια, βοήθεια"», είπαν επισημαίνοντας ότι δεν είδαν πως τον μαχαίρωσε ο δράστης. Ακόμη επισήμαναν ότι μετέφεραν το θύμα στο Κέντρο Υγείας Διαβατών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ο όγδοος καταδικασθείς, από την ομάδα του Καλοχωρίου, στην απολογία του αρνήθηκε ότι έλαβε μέρος στη συμπλοκή. 

Στο δικαστήριο αναγνώστηκε και η κατάθεση του ανήλικου κατηγορούμενου από την ομάδα επίσης του Καλοχωρίου, για τον οποίο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων.