Skip to main content

Ενα άνοιγμα με ουσία του Β. Μειμαράκη στον Α. Τσίπρα

Η τελευταία συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, σε διεθνές Μέσο έκρυβε μια σημαντική είδηση, η οποία, ωστόσο, προτιμήθηκε να μείνει στα "χαμηλά".

Η τελευταία συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, Βαγγέλη Μειμαράκη, σε διεθνές Μέσο (σσ όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις) έκρυβε μια σημαντική είδηση, η οποία, ωστόσο, προτιμήθηκε να μείνει στα "χαμηλά".

Ο λόγος αφορά στη συνέντευξη του κ. Μειμαράκη στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. Εκεί λοιπόν, ο κ. Μεϊμαράκης άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, ακόμα και στην περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το "άνοιγμα" προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Αλέξη Τσίπρα, για μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας  - ακόμα και χθες, κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ - ήταν και παραμένει προφανές και ενδεχομένως αυτή η αποστροφή του λόγου του κ. Μειμαράκη να προιδεάζει για μετεκλογικές εξελίξεις. Εννοείται προς την κατεύθυνση των μεγάλων συνασπισμών, που προς το παρόν η πλευρά του κ. Τσίπρα αποκλείει με τρόπο κατηγορηματικό.

Πάντως, από την πλευρά της ΝΔ, ώρες μετά τη συνέντευξη, γίνονταν μια προσπάθεια να υποβαθμιστεί η συγκεκριμένη παράμετρος, ενδεχομένως επειδή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε, ακόμα, ανταπόκριση. Ωστόσο, το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου έχει κάνει μεγάλες μεταστροφές ως προς τη στάση της αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, για την επόμενη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου ο κ. Τσίπρας μιλούσε για συνεργασία αποκλειστικά με τους ΑΝΕΛ. Σήμερα, έχει ρίξει αρκετό νερό στο κρασί του...