Skip to main content

Εν αναμονή των προβλέψεων ΔΝΤ για πρωτογενές πλεόνασμα

Οι πρώτες «ενδείξεις» προθέσεων του ΔΝΤ φάνηκαν χθες με τη δημοσίευση της έκθεσης για το World Economic Outlook με τις προβλέψεις για την ανάπτυξη.

Τις προβλέψεις του για το πρωτογενές πλεόνασμα και το αν ζητάει μέτρα για το 2018 θα δημοσιοποιήσει το μεσημέρι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέσω της έκθεσή του για τα δημοσιονομικά (Fiscal Monitor).

Οι ανακοινώσεις για τα πλεονάσματα θα γίνουν στις 15:45 (ώρα Ελλάδος).

Οι πρώτες «ενδείξεις» προθέσεων του ΔΝΤ φάνηκαν χθες με τη δημοσίευση της έκθεσης για το World Economic Outlook με τις προβλέψεις για την ανάπτυξη. Το Ταμείο υποβάθμισε την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2017 σε 2,2% έναντι 2,8% του ΑΕΠ που προέβλεπε τον Οκτώβριο του 2016.

Σήμερα αναμένονται οι εκθέσεις για το Fiscal Monitor και το Global Financial Stability Report με τις προβλέψεις για τα δημοσιονομικά.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη με επικεφαλής τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μεταβαίνει η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ουάσιγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ. Στο περιθώριο της θα πραγματοποιηθούν οι κρίσιμες διαβουλεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων και του διεθνούς Οργανισμού για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης αναχωρούν αύριο το πρωί για την Ουάσινγκτον όπου θα συναντηθούν με την ηγεσία του ΔΝΤ και κορυφαίους παράγοντες από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.