Skip to main content

Εμβληματικά ξενοδοχεία και ακίνητα προς πώληση στην Αθήνα

Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής των μη δεσμευτικών προσφορών για την αγορά του εμβληματικού ξενοδοχείου, King George

Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής των μη δεσμευτικών προσφορών για την αγορά του εμβληματικού ξενοδοχείου, King George, στην πλατεία Συντάγματος, στο κέντρο της Αθήνας. Ηδη, πολλοί είναι οι όμιλοι που ζήτησαν και ζητούν να μάθουν λεπτομέρειες για το project. Από την πλευρά της πωλήτριας τράπεζας Eurobank εκτιμούν ότι οι περισσότεροι απ'αυτούς θα εμφανιστούν και στην τελική φάση της διαδικασίας.

Θυμίζουμε εδώ ότι οι ιδιοκτήτες του διπλανού επίσης εμβληματικού ξενοδοχείου, Μεγάλη Βρετανία, είναι για χρόνια ενοικιαστές του King George και θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι θα κινηθούν και για την εξαγορά του, καταθέτοντας προσφορά. Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχουν και δικαίωμα πρώτης άρνησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Λάμψας ΑΕ, που είναι ο βασικός μέτοχος του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, θα καταθέσει προσφορά και για το ακίνητο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας (Ακαδημίας και Κριεζώτου), που επίσης έχει βγει προς πώληση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι μόλις προχθές ολοκληρώθηκαν οι πλειστηριασμοί και για την πώληση ενός άλλου κεντρικού αθηναικού ξενοδοχείου και συγκεκριμένα του Ledra Athens (στη λεωφόρο Συγγρού). Μέχρι τώρα κηρύσσονταν άγονοι, όμως, για στον τελευταίο προέκυψε θετικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε η αμερικανική πολυεθνική Hines, έδωσε 33 εκατ ευρώ και πλέον είναι ο νέος ιδιοκτήτης της μονάδας.