Skip to main content

Εμπορικές συμφωνίες για τους Έλληνες εκθέτες στη SIAL CHINA 2016

Την ικανοποίηση τους για την επισκεψιμότητα και την ποιότητα των συναντήσεων που είχαν στην έκθεση εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των συμμετεχουσών εταιρειών

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής έκθεση Δ.Ε SIAL China 2016, όπου ξεχώρισε η συμμετοχή της Great-Greek Exports & Trade οργανώνοντας την εκθεσιακή συμμετοχή 9 ελληνικών εταιρειών και του προγράμματος προβολής και ενημέρωσης ελαιολάδου GREAT LIQUID GOLD του ΕΚΕΠΕ (Ελληνικό Κέντρο Εξαγωγών και Προώθησης ελαιολάδου) με την προβολή των σημαντικότερων ελληνικών ΠΟΠ και ΠΓΕ ελαιολάδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι των συμμετεχουσών εταιρειών δήλωσαν ικανοποιημένοι τόσο από την επισκεψιμότητα όσο και από την ποιότητα των συναντήσεων που είχαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Το ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα ήταν ιδιαίτερα υψηλό, με τους Έλληνες εκθέτες να πραγματοποιούν δεκάδες επαφές και κάποιοι εξ’ αυτών να συνάπτουν εμπορικές συμφωνίες. Το κύρος και η επιτυχία της Δ.Ε. SIAL CHINA, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά γεγονότα του κόσμου για τον χώρο των τροφίμων και ποτών, επιβεβαιώνει την επιλογή της GREAT για την ενίσχυση της ελληνικής εκθεσιακής συμμετοχής με την ολοκληρωμένη και καλαίσθητη παρουσία των Ελλήνων εκθετών στη συγκεκριμένη έκθεση. Με βασικό δεδομένο ότι οι Κινέζοι τρέφουν ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση στην Ελλάδα και τον πολιτισμό μας, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα και τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν τη θέση τους την αγορά της Κίνας.
    
Να σημειωθεί ότι συμπληρωματικά της επιτυχίας της έκθεσης, οι ελληνικές εταιρείες οίνου διακρίθηκαν στον διαγωνισμό BEST BUY CHINA COMPETITION. Σε ειδική τιμητική απονομή οι εκπρόσωποι των εταιρειών έλαβαν τις διακρίσεις τους από τους διοργανωτές.    

Σημαντική ήταν και η υποστήριξη και αρωγή του Εμπορικού Γραφείου στη Σανγκάη με τον Εμπορικό Σύμβουλο, κ. Μίχα να παρευρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης στο ελληνικό περίπτερο συμβουλεύοντας και βοηθώντας τους Έλληνες εξαγωγείς. Τιμητική ήταν και η επίσκεψη του Έλληνα Προξένου, κ. Ξηρού στο ελληνικό περίπτερο, στηρίζοντας τους Έλληνες εκθέτες.
    
Η SIAL CHINA αποτελεί την βασική πύλη εισόδου προϊόντων διατροφής, οίνου και τροφίμων, στην αγορά της Κίνας. Είναι ανάμεσα στα 4 μεγαλύτερα εκθεσιακά γεγονότα του κόσμου και ξεχωρίζει για την ποσότητα αλλά και την ποιότητα των επισκεπτών, προσελκύοντας πάνω από 170.000 επισκέπτες από την ευρύτερη αγορά της Κίνας. Η μεθοδική, σταθερή και καλαίσθητη εκθεσιακή συμμετοχή αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τους εξαγωγείς που έχουν στόχο την ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας τους και την διατήρηση των εμπορικών τους σχέσεων με την εν λόγω αγορά.
    
Μέσα στα πλαίσια της υποστήριξης και ενίσχυσης της ελληνικής εξαγωγικής κοινότητας, η GREAT - Greek Exports and Trade βρίσκεται κοντά στους Έλληνες εξαγωγείς με ένα πολύ πλούσιο εκθεσιακό πρόγραμμα για το 2016, περιλαμβάνοντας πάνω από 30 μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα στον κλάδο των τροφίμων και ποτών. Η GREAT μέσα από τις δράσεις της, δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες εξαγωγείς να ανοίξουν νέες δυναμικές αγορές σε Ανατολή και Δύση.