Skip to main content

Από τον... συνωστισμό κοντά στον εκτροχιασμό η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το τελευταίο εμπόδιο που ανέκυψε στην πορεία και έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η ολοκλήρωση της πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ενα νέο εμπόδιο φαίνεται να προκύπτει σχεδόν εκ του μηδενός, στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων. Ο λόγος αφορά στην πώληση της Τραινοσέ, για την οποία ενώ αρχικά σημειωνόταν συνωστισμός υποψηφίων επενδυτών, διάφορα προβλήματα που ανακύπτουν στην πορεία, έχουν ως αποτέλεσμα να θέτουν εν αμφιβόλω την ολοκλήρωση της. Το τελευταίο κρούσμα έχει να κάνει με την περίπτωση της ρουμανικής Grup Fevorian Roman (GFR), η οποία πραγματοποιούσε, μέχρι πρότινος το πιο ισχυρό μπάσιμο στο project. Μάλιστα, το γεγονός ότι η πρόταση της "στηρίζονταν" και από την συμμετοχή των Αμερικανών της Watco την μετέτρεπε σε αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το "στρατόπεδο" της εν λόγω κοινοπραξίας αναφέρουν ότι - για άγνωστους προς το παρόν λόγους - «έσπασε» η συμφωνία Ρουμάνων και Αμερικανών. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες οι Ρουμάνοι της GFR, για άγνωστους λόγους όπως προαναφέρθηκε, απέκλεισαν τη Watco και έτσι με δεδομένο την αδύναμη τους προσφορά, αλλά και την αδιαφορία των γάλλων της SNCF, ο διαγωνισμός αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τίθεται εν αμφιβόλω.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι και οι Ρώσοι έχουν αποφασίσει να μην εμπλακούν στην περίπτωση και κάπως έτσι η αποκρατικοποίηση κινδυνεύει να τιναχθεί στιν αέρα. Πάνω ακριβώς που αναμένονταν ότι θα σηματοδοτούσε το μεγάλο boost για τα αναιμικά έσοδα του δημοσίου.