Skip to main content

Εμπόδια στη διαπλάτυνση της οδού Βάκχου- Μέσα στο 2018 η υλοποίησή της

Για «γειτονιά τριτοκοσμικής χώρας» κάνουν λόγο οι κάτοικοι. Γιατί κολλάει το έργο - Θα ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018.

Μέσα στο 2018 αναμένεται να προχωρήσει η διάνοιξη και ανάπλαση της οδού Βάκχου, ενός μικρού δρόμου που ενώνει τον Σιδηροδρομικό Σταθμό με την oδό Λαγκαδά.

Πρόκειται για ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα των κατοίκων, οι οποίοι κάνουν λόγο για «γειτονιά τριτοκοσμικής χώρας», λόγω ελλιπή φωτισμού, μικρών και κατειλημμένων πεζοδρομίων.

Σύμφωνα με τον δήμο Θεσσαλονίκης, το διάστημα αυτό πρόκειται να προχωρήσει η μελέτη για τη διαπλάτυνση της οδού, προκειμένου να ενταχθεί μέσα Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018.

Οι ενέργειες για τη διάνοιξη της οδού Βάκχου έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια από τη δημοτική αρχή με τις εργασίες κατεδάφισης ρυμοτομούμενων κτισμάτων. Μετά τη συναίνεση των ιδιοκτητών, ο δήμος προχώρησε στην απομάκρυνση κτισμάτων, αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης με την καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων.

Ωστόσο, εκκρεμεί η απομάκρυνση μικρού τμήματος περίφραξης σε ένα οικόπεδο, επί της γωνίας Αναγνωστοπούλου και Βάκχου. Όπως εξηγούν από την αρμόδια Διεύθυνση Πολεοδομίας πρόκειται για υποχρεώσεις τρίτων προς τον οικοπεδούχο, οι οποίες δεν έχουν τακτοποιηθεί με αποτέλεσμα να εμποδίζουν την υλοποίηση του έργου διαμόρφωσης της συγκεκριμένης οδού.



Από την πλευρά του ο δήμος, ο οποίος έχει πληρώσει τις υποχρεώσεις του, προσπαθεί να βρει λύση, ώστε να προχωρήσει το έργο. Ξεκαθαρίζει ότι εάν δεν τακτοποιηθεί το θέμα με την καταβολή των υποχρεώσεων από τους τρίτους (παρόδιοι, οι οποίοι αποκτούν πρόσωπο στο δρόμο) προς τις ιδιοκτησίες που ρυμοτομούνται από το κοινόχρηστο χώρο, δεν μπορεί ο δήμος να καταλάβει το χώρο και να προχωρήσει το έργο.  Όπως επισημαίνουν από την αρμόδια Διεύθυνση, ξεκινά νέα διαδικασία προκειμένου να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες, ποιοι από αυτούς έχουν πληρώσει και να εξεταστεί στη συνέχεια τι μπορεί να γίνει.

Σύμφωνα, πάντως, με όσα υπογράμμισε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς, σχεδιάζεται να αλλάξει η εικόνα στην περιοχή, με τη διάνοιξη της οδού, με νέα πεζοδρόμια, φωτισμό και περισσότερο πράσινο. «Είναι μια υπόθεση από το παρελθόν. Η μελέτη που θα γίνει θα ενταχθεί μέσα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της νέας χρονιάς», σημείωσε.

Η Επιτροπή κατοίκων της οδού Βάκχου σε επιστολή της προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο μιλά για «μείζον θέμα για την αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας τους». «Ο ελλιπής φωτισμός, τα μικρά και κατειλημμένα πεζοδρόμια, οι ρυπαρές “γωνίες” προκαλούν την αίσθηση ότι δεν βρισκόμαστε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά σε γειτονιά τριτοκοσμικής χώρας», υπογραμμίζεται στην επιστολή τους, με την οποία αλούν τον δήμο να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο της απελευθέρωσης της Βάκχου.

Από τη δημοτική αρχή εκτιμάται πως όταν ολοκληρωθεί η πλήρης απελευθέρωση της συγκεκριμένης οδού θα βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό η κυκλοφορία των οχημάτων και θα διευκολυνθεί η κίνηση των πεζών.