Skip to main content

Εμπλοκή και του ΔΝΤ στα ελληνικά μέτρα

Το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα κάνει ποδαρικό στην Ελλάδα για τη νέα χρονιά, συμμετέχοντας στην προετοιμασία των φορολογικών μέτρων.
Κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) αναμένεται στη χώρα μας στις αρχές του 2010. Δηλαδή, σε δέκα μέρες από σήμερα. Τα στελέχη του ΔΝΤ θα κάνουν ποδαρικό στην χώρα μας, για τη νέα χρονιά, στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεών του στην Ελλάδα, οι οποίες κατά το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν τακτικότερες. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές της Voria.gr, στο ΔΝΤ υπάρχει σχέδιο να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση στο κομμάτι των φορολογικών μέτρων που προετοιμάζονται και ειδικότερα στο τεχνικό μέρος της προετοιμασίας τους.

Η εμπλοκή αυτή, στο συγκεκριμένο επίπεδο, δεν αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία παραδοσιακά αντιδρά στην ανάμειξη του ΔΝΤ σε οικονομίες χωρών-μελών της ευρωζώνης. Εν προκειμένω, όμως, θα δοθεί το πράσινο φως, καθώς εκτιμάται ότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχουν πολυτέλειες για κανενός είδους αποκλεισμούς, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.