Skip to main content

Εμπειρογνώμονα από το Λονδίνο φέρνει ο Μπουτάρης για το Μετρό

Νέα συνάντηση θα έχει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον υπουργό Οικονομίας και Υποδομών Γιώργο Σταθάκη για το θέμα του Μετρό της πόλης.

της Κάτιας Γερακαρίτου

Νέα συνάντηση θα έχει αύριο το απόγευμα στην Αθήνα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με τον υπουργό Οικονομίας και Υποδομών Γιώργο Σταθάκη για το θέμα του Μετρό της πόλης.

Είχε προηγηθεί επαφή μεταξύ των δύο αντρών πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όπου τότε από την πλευρά του το υπουργείο είχε ζητήσει χρονικό περιθώριο για να εξετάζει τι μπορεί να γίνει με το μετρό.

«Αύριο το απόγευμα θα συναντηθούμε και θα συζητήσουμε διάφορες διαδικασίες, όπως τι γίνεται με τη φύλαξη των αρχαίων και των εργοταξίων» τόνισε ο κ. Μπουτάρης, από το δημοτικό συμβούλιο. Όπως είπε, «ο δήμος εκτός από την άσκηση συνεχούς πίεσης, δεν έχει άλλη δυνατότητα παρέμβασης», υπενθυμίζοντας πως για το ζήτημα του μετρό, έχει γίνει μια τριμελής επιτροπή.    

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε, επίσης, πως «ζήτησε, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Πολιτισμού την αναβολή της εξέτασης της υπόθεσης για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 5 Μαΐου. «Ήταν μια χειρονομίας καλής θέλησης, για να μην έχουμε δικαστηρια στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ του κράτους και του εργολάβου», είπε ο δήμαρχος.

Το δημοτικό συμβούλιο τέλος αποφάσισε να προσκληθεί στην πόλη εμπειρογνώμονας  για τα αρχαία της Βενιζέλου του μετρό της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μπουτάρης έκανε λόγο για έναν σύμβουλο του μετρό του Λονδίνου. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, πρότεινε στην Αττικό Μετρό να καλύψει τα έξοδα του τρίτου εμπειρογνώμονα, η οποία ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, δήλωσε αδυναμία. Μετά από πρόταση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου, τελικά αποφασίστηκε να προσκληθεί ο ειδικός σύμβουλος και στη συνέχεια να εξεταστεί το κόστος δαπάνης, εάν βεβαίως και ο εμπειρογνώμων, από την πλευρά του, συμφωνήσει να αναλάβει το έργο γνωμοδότησης για τα αρχαία της Βενιζέλου.