Skip to main content

Έμμεση στήριξη Μητσοτάκη σε Τζιτζικώστα στο δεύτερο γύρο

Σε συνεντεύξεις του ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι συμφωνούν σε πολλά με τον κ. Τζιτζικώστα και ότι η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη είναι επιλογή ήττας

του Γιώργου Δώρα

Έμμεση στήριξη πριν από λίγη ώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Απόστολο Τζιτζικώστα για το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ. Σε συνεντεύξεις του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» και στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Μητσοτάκης σε σχετικές ερωτήσεις για το δεύτερο γύρο των εκλογών είπε: «με τον Απόστολο Τζιτζικώστα υπάρχει κοινός τόπος στην ανάγκη να αλλάξουν πολλά πράγματα στη ΝΔ, να αλλάξει νοοτροπία».

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα είπε ότι «ο κ. Τζιτζικώστας λέει πράγματα που είναι πολύ κοντά σε αυτά που λέω κι εγώ», ενώ χαρακτήρισε και αυτός (όπως και ο κ. Τζιτζικώστας) την επιλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως επιλογή ήττας.

«Ο κ. Τζιτζικώστας έχει πει κάποια πράγματα στα οποία είμαστε κοντά. Το θέμα είναι ποιος μπορεί να τα υλοποιήσει. Έχω πει ότι είναι πρόβλημα να μην είσαι κοινοβουλευτικός. Είναι πρόβλημα κάποιος να είναι πρωθυπουργός αν δεν έχει γίνει υπουργός», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στον Real FM.

Και σε ερώτηση για το δεύτερο γύρο των εκλογών στη ΝΔ απάντησε: «Πρέπει να δούμε το τοπίο πρώτα. Με τον Απόστολο Τζιτζικώστα υπάρχει κοινός τόπος στην ανάγκη να αλλάξουν πολλά πράγματα στη ΝΔ. Δεν τον έχω ακούσει να μιλάει για κάποια σημαντικά θέματα, αλλά για την ανάγκη να αλλάξουν πράγματα στη ΝΔ λέει πράγματα που είναι πολύ κοντά σε αυτά που λέω κι εγώ».

Νωρίτερα, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Μεϊμαράκη δήλωσε: «Ο Μεϊμαράκης δε δίνει προοπτική νίκης. Δοκιμάστηκε μια φορά, έχασε με επτά μονάδες. Δε νομίζω ότι έχει το σχέδιο και το όραμα να αλλάξει τη ΝΔ και να τη διευρύνει ουσιαστικά σε πολίτες οι οποίοι δεν την ψηφίζουν σήμερα. Γι' αυτό είμαι και εγώ υποψήφιος. Αν πίστευα ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι ο πιο κατάλληλος, δε θα είχα καμιά δυσκολία να σταθώ από πίσω του. Δεν πιστεύω πως είναι ο πιο κατάλληλος και γι' αυτό και είμαι υποψήφιος».

Ερωτηθείς αν ασπάζεται τη θέση Τζιτζικώστα ότι μπορεί να εκπροσωπήσει το όλον της παράταξης κι όχι υποσύνολα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «ο κ. Τζιτζικώστας μού είναι πολύ συμπαθής και νομίζω ότι έχει και πολλές προοπτικές να εξελιχθεί καλά, αλλά η αλαζονεία είναι πάντα κακός σύμβουλος».

Ωστόσο, λίγο μετά υποστήριξε πως «σε πολλά από τα οποία εγώ λέω, ο κ. Τζιτζικώστας φαίνεται να συμφωνεί και αυτό είναι καλό γιατί υπάρχει μια συμφωνία ότι η ΝΔ πρέπει να αλλάξει ουσιαστικά. Το ερώτημα είναι ποιος μπορεί ουσιαστικά να φέρει την ανανέωση και ποιος έχει το πολιτικό περιεχόμενο και τις προτάσεις».