Skip to main content

Εμείς γιατί δεν κάναμε ό,τι έκαναν οι Βούλγαροι με τους Σκοπιανούς;

Για να καταλάβουμε τι είδους εξωτερική πολιτική ασκεί η Ελλάδα, και πόση εθνική ευαισθησία έχουν οι πρώην και νυν κυβερνώντες

Με την συμφωνία σχέσεων καλής γειτονίας της Βουλγαρίας με τα Σκόπια, η οποία αναμένεται να υπογραφεί στις 2 Αυγούστου, τα Σκόπια υποχρεώνονται να μην έχουν αξιώσεις περί ύπαρξης "μακεδονικής μειονότητας" στη Βουλγαρία.

Εμείς γιατί δεν πράξαμε αναλόγως; Γιατί υπογράψαμε του κόσμου τις συμφωνίες με Σκοπιανούς και Αλβανούς, και δεν θέσαμε παρόμοιους όρους; [Για να καταλάβουμε τι είδους εξωτερική πολιτική ασκεί η Ελλάδα, και πόση εθνική ευαισθησία έχουν οι πρώην και νυν κυβερνώντες].

Την έλλειψη χρηματοδότησης για ανασκαφές φαίνεται ότι την καλύπτει ο ΤΑΡ. Ένα αρχαίο νεκροταφείο ήρθε στο "φως" κατόπιν εργασιών για τον διακρατικό αγωγό. Στη Ροδόπη, στον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών, βρέθηκε ένα νεκροταφείο υστερορωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων, στο οποίο υπήρξαν αρκετές ταφές.

Τώρα, οι Κομοτηναίοι περιμένουν πότε θα περάσει ο αγωγός από το "Ιουστινιάνειο υδραγωγείο" και την αρχαία πόλη της Αναστασιούπολης, όπου είναι σημαντικά ευρήματα, με την αρχαιολόγο κα. Τασακλάκη να δηλώνει «Η επιθυμία μας είναι να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη χρηματοδότηση από τον TAP ώστε να αναδείξουμε το μνημείο σε όλο του το εύρος».

Συνεχίζεται η κατεδάφιση κτισμάτων Βορειοηπειρωτών. Εκείνο που λησμονεί να σημειώσει ο αλβανικός Τύπος, που αναφέρεται στο γεγονός, είναι ότι όλα τα κτίσματα που η κυβέρνηση Έντι Ράμα χαρακτηρίζει παράνομα και κατεδαφίζει, είναι ελληνικής ιδιοκτησίας. Δεν έτυχε ακόμη να βρουν παράνομο κτίσμα, σε όλη την χώρα, που να ανήκει σε Αλβανό;

Εκείνο το Ινστιτούτο Φλωρεντίας το έχουμε πληρώσει όταν ερεύνησε και αποφάνθηκε πώς μόνον τέσσερις τηλεοπτικές άδειες αντέχει η Ελλάδα; Και τώρα, πάλι το ίδιο το Ινστιτούτο διαπίστωσε πως οι άδειες μπορεί να είναι και επτά; Το πληρώσαμε πάλι, ή δεν χρειάστηκε η μελέτη του;

Και αν δεν χρειάστηκε τώρα, γιατί ζητήσαμε αρχικά την ακριβοπληρωμένη από τις στερήσεις του λαού, γνώμη του [Κανένα παρόμοιο Ινστιτούτο δεν βρήκε ο Παππάς στην Βενεζουέλα, να αποφανθεί ότι μόνον η συριζαίικη ΕΡΤ είναι αρκετή; Η Βόρεια Κορέα πόσες έχει δώσει;]

Αλίμονο αν υπάρξει εφησυχασμός στο Κυπριακό. Βρετανοί και Τούρκοι ετοιμάζουν το επόμενο Σχέδιο. Μια από τις επιβαλλόμενες απαντήσεις μας σε όσα απεργάζονται οι "φίλοι και σύμμαχοί" μας [Σκέψου και να μη ήσαν φίλοι και σύμμαχοι. Εδώ ταιριάζει εκείνο «Θεέ μου, φύλαγέ με από τους φίλους μου, επειδή από τους εχθρούς μου φυλάγομαι μόνος μου] δίνει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ένθερμος υποστηρικτής του Ν. Αναστασιάδη στον προηγούμενο προεκλογικό αγώνα για την Προεδρία:

«Στη συμφωνία Αναστασιάδη-Έρογλου υπήρχε πρόνοια ότι, αν δεν συμφωνηθούν όλα, ουδέν ισχύει. Αφού λοιπόν δεν συμφωνήθηκαν όλα, ο Πρόεδρος μπορεί να πει ότι δεν ισχύει πλέον ο,τιδήποτε και εγώ θα του βγάλω το καπέλο», δήλωσε. Συγχρόνως είπε, ότι απαιτείται στην Κύπρο κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Συνειδητοποίησε κι αυτός ότι ο Ν. Αναστασιάδης είναι αδύναμος.

Είναι σε θέση να καταλάβουν στην κυβέρνηση τι έχουν κάνει; Στα φορολογικά έσοδα υπολογίζεται πως τουλάχιστον στα 149 εκατ. ευρώ κυμαίνεται η υστέρηση. Στόχος του Υπουργείου Οικονομικών ήταν να είχαν συγκεντρωθεί μόνο από φόρους 2,5 δισ. ευρώ περισσότερα από το 2016. Πώς να συγκεντρωθούν αφού μας πήραν και τα εσώρουχα; Και πώς θα βγει το πλεόνασμα του 3,5%; [και 2% μέχρι το 2060;].