Skip to main content

Εμφύλιος πόλεμος στη ΔΕΘ;

Στο επίκεντρο των επιθέσεων βρίσκεται ο νέος πρόεδρος της εταιρείας, Γ. Κωνσταντίνου, με αφορμή τη συμμετοχή του σε παλαιότερη παρουσίαση του αποκαλούμενου «Μακεδονικού Αναγνωστικού», που χρησιμοποιή
«Εμφύλιος πόλεμος» εκτυλίσσεται στους κόλπους της ΔΕΘ ΑΕ, σύμφωνα με πληροφορίες  της Voria.gr. Στο επίκεντρο των «επιθέσεων» βρίσκεται ο νέος πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, δικηγόρος, κ. Γιάννης Κωνσταντίνου, καθώς πολλαπλές είναι οι αναφορές στον ηλεκτρονικό Τύπο, και όχι μόνο, που φέρνουν στη δημοσιότητα παλαιότερη συμμετοχή του ως ομιλητή στην παρουσίαση του αποκαλούμενου «Μακεδονικού Αναγνωστικού», που χρησιμοποιήθηκε από τους γείτονες μας σε βάρος των θέσεων της Ελλάδας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κωνσταντίνου σε εκείνη την εκδήλωση είχε αυτοχαρακτηριστεί ως «Ευρωπαίος ελληνόφωνος κεντροαριστερός δικηγόρος».

Ορισμένοι κύκλοι αναφέρουν ότι το όλο θέμα εκπορεύτηκε από εθνικιστές, λόγω της αναζωπύρωσης των προσπαθειών που γίνονται από τα δυο κράτη για την εξεύρεση  μιας κοινά αποδεκτής ονομασίας για την πΓΔΜ. Από την άλλη πλευρά, δημοσιεύματα καταλογίζουν ευθύνες στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, γιατί επέλεξε για τη θέση του προέδρου της ΔΕΘ ένα πρόσωπο, που είχε συμμετάσχει σε εκδηλώσεις που εξυπηρετούσαν τη σκοπιανή προπαγάνδα.

Πηγές, ωστόσο, της Voria.gr αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το σχετικό υλικό να διοχετεύεται εντέχνως από εσωτερικό αντίπαλο του κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος φέρεται να αποτελεί πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Χάρη Καστανίδη, για τη θέση του προέδρου της ΔΕΘ. Ο εσωτερικός «αντίπαλος» αξιοποίησε τη συγκυρία αυτή, που επανήλθε στην επικαιρότητα το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, για να εκτοξεύσει τα βέλη του.

Εξάλλου, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι σχέσεις μεταξύ κάποιων μελών του ΔΣ της ΔΕΘ χαρακτηρίζονται επιεικώς ψυχροπολεμικές. Μένει να δούμε αν ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει στο εσωτερικό της εταιρείας θα έχει «θύματα» ή θα αποβεί αναίμακτος, καθώς προτεραιότητα έχει η επίλυση των εκκρεμοτήτων που αφορούν στο κοινό μέλλον ΔΕΘ και Helexpo. Υπό αυτές τις συνθήκες ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η σημερινή παρουσία της υπουργού Οικονομίας, κυρίας Λούκας Κατσέλη, στη Θεσσαλονίκη και στη ΔΕΘ, όπου αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το θέμα της μετεγκατάστασης του εκθεσιακού κέντρου. Θα λειτουργήσει«πυροσβεστικά» στον εμφύλιο ή θα αποτελέσει προάγγελο εξελίξεων;