Skip to main content

ΕΛΒΟ: Αύριο η συνάντηση εργαζομένων με Τσακαλώτο και Βίτσα

Κάθοδος στην Αθήνα μετά την αποτυχία και του δεύτερου διαγωνισμού πώλησης. Οι εργαζόμενοι θέλουν να μάθουν αν υπάρχει Plan B για την ΕΛΒΟ.

Αύριο Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ έχουν συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπλ. υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα.

Οι εργαζόμενοι, μετά την αποτυχημένη κατάληξη και του δεύτερου διαγωνισμού πώλησης της βιομηχανίας, ζητούν εδώ και τώρα από τα συναρμόδια υπουργεία να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις για το αν υπάρχει Plan B για την ΕΛΒΟ και τι προβλέπει αυτό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων κ. Θ. Αλιόγκα, πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να αποκλειστεί η διενέργεια και άλλου διαγωνισμού στον οποίο θα μπορούν να πωληθούν τμηματικά, τα στοιχεία του ενεργητικού της Εταιρείας.

«Πρέπει να δοθεί άμεσα έργο στην ΕΛΒΟ, για να υπάρχει δουλειά για τους εργαζόμενους. Οι ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων και των κρατικών υπηρεσιών σε επισκευές και αναβαθμίσεις οχημάτων είναι τεράστιες.

«Πέρα από αυτό, θα πρέπει να μας πούνε τι σχεδιάζουνε για να κρατηθεί αυτή η αμυντική βιομηχανία ζωντανή. Να εξειδικεύσουν όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δημιουργία ΣΔΙΤ και τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Έχουν εξαντληθεί τα χρονικά περιθώρια αναμονής για την εξεύρεση λύσης, και για τους εργαζόμενους και για την ΕΛΒΟ», τόνισε ο κ. Αλιόγκας.