Skip to main content

ΕΛΣΤΑΤ: Αθωώθηκε ο Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ αντιμετώπιζε παράλληλα την κατηγορία ότι δεν συγκαλούσε το ΔΣ της αν και είχε σχετική υποχρέωση από το νόμο

Αθώο έκρινε τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Συμφώνα με τους δικαστές ο πρώην επικεφαλής της Αρχής, δεν διέπραξε το αδίκημα το οποίο αφορούσε στη διατήρηση για ορισμένους μήνες (Αύγουστος- Νοέμβριος 2010), παράλληλα με την ιδιότητα του πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ και της θέσης που είχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όπου εργαζόταν επί χρόνια. Επιπλέον ο κ. Γεωργίου αντιμετώπιζε την κατηγορία ότι δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ αν και είχε σχετική υποχρέωση από το νόμο.

Υπέρ της αθώωσης Γεωργίου, ο οποίος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του κ. Νικόλαο Ντέσκα, τάχθηκε στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σίσκου η οποία αναφέρθηκε λεπτομερώς στην υπόθεση και τεκμηρίωσε τη θέση της περί της απαλλαγής του κατηγορουμένου.