Skip to main content

Ελληνοτουρκική συνεργασία σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας

Στόχος της πράξης είναι η από κοινού ανάπτυξη της έρευνας μέσω μεταφοράς τεχνογνωσίας στους τομείς επιστήμης περιβάλλοντος, βιοτεχνολογίας, Α.Π.Ε και αλιείας.
Στην ενθάρρυνση των ελληνικών φορέων για συνεργασία της Ελλάδας με αντίστοιχους φορείς της Τουρκίας, μέσω της κοινής εκτέλεσης ερευνητικών και τεχνολογικών έργων στους τομείς της επιστήμης του περιβάλλοντος, της βιοτεχνολογίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της αλιείας-ιχθυοκαλλιέργειας, στοχεύει η Πράξη «Διμερής Ε & Τ Συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας 2010-2011» που προκηρύχθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι ειδικότεροι στόχοι της πράξης περιλαμβάνουν την από κοινού ανάπτυξη της έρευνας μέσω μεταφοράς τεχνογνωσίας και εμπειριών των ερευνητικών ομάδων στις δύο χώρες, τις αμοιβαίες μετακινήσεις και ανταλλαγές των ερευνητικών ομάδων και την προώθηση και στήριξη νέων ερευνητών.

Σύμφωνα με τον οδηγό εφαρμογής της πράξης, επιλέξιμες είναι όλες οι δραστηριότητες που περιλαμβάνουν μετακινήσεις και ανταλλαγές μεταξύ των ερευνητικών ομάδων των δύο πλευρών, απασχόληση ενός νέου ερευνητή για τις ανάγκες του έργου, υλοποίηση πειραμάτων και εργαστηριακών δοκιμών, έρευνες πεδίου, καθώς και κοινές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις. Όσο για τις επιλέξιμες δαπάνες, περιλαμβάνουν αποκλειστικά την αμοιβή νέου ερευνητή, ανταλλαγές-μετακινήσεις, μετακινήσεις εσωτερικού για έρευνα πεδίου, αναλώσιμα, αγορά μικρού εργαστηριακού εξοπλισμού, έξοδα κοινών δημοσιεύσεων, ταχυδρομικά έξοδα και αγορά λογισμικού.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον δικτυακό τόπο της ΓΓΕΤ.