Skip to main content

Ελληνίδα η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο - Τα συγχαρητήρια Παυλόπουλου

«Ήμουν συγκλονισμένη, στην αρχή δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κέρδισα», δήλωσε η Άντρια Ζαφειράκου που δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προκόπη Παυλόπουλου.

Καλύτερη δασκάλα του κόσμου ανακηρύχθηκε η Ελληνίδα εκπαιδευτικός Άντρια Ζαφειράκου που διδάσκει σε μία υποβαθμισμένη περιοχή του Λονδίνου.

«Ήμουν συγκλονισμένη, στην αρχή δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κέρδισα», δήλωσε η εκπαιδευτικός που έλαβε ως χρηματικό έπαθλο ένα εκατομμύριο δολάρια για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Βραβείου Δασκάλου.

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη δασκάλα Αντρια Ζαφειράκου για την παγκόσμιας εμβέλειας διάκρισή της, η οποία τιμά τον Ελληνισμό.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε τηλεφωνικώς με την Άντρια Ζαφειράκου και την συνεχάρη για την τιμητική της διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ελληνίδα δασκάλα, η οποία διδάσκει καλλιτεχνικά σε ένα σχολείο που βρίσκεται σε μια ταραγμένη περιοχή του Λονδίνου, ήταν μια από τους δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού, στον οποίο οι υποψήφιοι σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν πάνω από 30.000.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.ellines.com, η νικήτρια του βραβείου δήλωσε: «Ήμουν συγκλονισμένη, στην αρχή δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κέρδισα» και σημείωσε στην ομιλία της ότι οι καθηγητές στο Ηνωμένο Βασίλειο δουλεύουν πολύ σκληρά. «Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ των πρώτων που την συνεχάρησαν ήταν η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Λούις Χάμιλτον της απένειμε το βραβείο μαζί με τον εμίρη του Ντουμπάι, όπου έγινε και η βράβευση.

Η Αντρια Ζαφειράκου εργάζεται στο κοινοτικό σχολείο Άλπερτον, στο Μπρεντ στο Βόρειο Λονδίνο, σε μια φτωχή γειτονιά όπου ζουν πολλοί μετανάστες.

Μάλιστα, εκατόν τριάντα διαφορετικές εθνικότητες ζουν στο Μπρεντ και η Ζαφειράκου αποφάσισε να μάθει ορισμένες βασικές εκφράσεις στις 35 γλώσσες που ομιλούνται στο σχολείο της, για να μπορεί να επικοινωνεί με τους μαθητές της και τους γονείς τους. Ανάμεσα στις γλώσσες στις οποίες μπορεί να συνεννοηθεί είναι η Χίντι, η Γκουτζαράτι και η Ταμίλ.

Εάν το θεωρεί απαραίτητο, επισκέπτεται επίσης γονείς των μαθητών της στο σπίτι, εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη ενσωμάτωση και την καλύτερη απόδοση των παιδιών στο σχολείο.

Επιπλέον, έκανε αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών προκειμένου αυτό να προσαρμοστεί στην καθημερινή ζωή των μαθητών.

Το βραβείο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων θα της καταβληθεί σε μια περίοδο δέκα ετών, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίζει να διδάσκει για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Όταν την ρώτησαν τι θα κάνει τα χρήματα, απάντησε: «Θα ήταν σπουδαίο, εάν μπορούσα να βοηθήσω, ώστε η τέχνη να παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην κοινότητά μας».