Skip to main content

Ελλείψεις στον «Καλλικράτη» διαπιστώνει η ΕΝΑΕ

Για σημαντικές ελλείψεις στο σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος. Παράλληλα, ο Ραγκούσης ενημερώνει τους δημάρχους για τον «Καλλικράτη».
Σημαντικές ελλείψεις στο σχέδιο «Καλλικράτης» του υπουργείου Εσωτερικών εντοπίζει ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Δημήτρης Δράκος, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν σύντομα θέματα, όπως οι οικονομικοί πόροι και οι αρμοδιότητες των νέων οργάνων.

Όπως τόνισε ο  κ. Δράκος, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συνεδρίου της ΕΝΑΕ οι ελλείψεις εντοπίζονται «στα οικονομικά, στο ζήτημα του προσωπικού, στο θέμα της λειτουργίας και επομένως της αποτελεσματικής λήψης της απόφασης, διότι τουλάχιστον ως προς το Β΄ Βαθμό έχει αλλεπάλληλες δομές και επιτροπές και συλλογικά όργανα, τα οποία πρέπει να συγκροτηθούν για να αποφασίσουν». Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ πρόσθεσε: «το εύρος των αρμοδιοτήτων του νέου θεσμού πρέπει να συνοδεύεται και εξαρχής με συγκεκριμένο κώδικα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αποφύγουμε αυτά τα οποία υφιστάμεθα από το 1994 με τη νομαρχιακή».

Ο κ. Δράκος προανήγγειλε ότι θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Ραγκούση, την Τετάρτη και ότι οι θέσεις της ΕΝΑΕ θα αποτυπωθούν στο τακτικό συνέδριο της Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί 4-6 Φεβρουαρίου.

Ο Ραγκούσης ενημερώνει τους δημάρχους για τον «Καλλικράτη»

Παράλληλα, συνάντηση με τους δημάρχους που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ θα έχει στη 1 το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη διοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του προγράμματος «Καλλικράτης». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των δημάρχων και προέδρων κοινοτήτων Αττικής, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια εν όψει του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ (18-20 Ιανουαρίου 2010).

Στην ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η διοικητική μεταρρύθμιση, τα οικονομικά των ΟΤΑ και το περιβάλλον.