Skip to main content

Ελλείψεις στα Αστυνομικά Τμήματα Θεσσαλονίκης

Τις σημαντικές ελλείψεις που παρουσιάζουν τα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό διαπιστώνει, με ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο βουλ
Τις σημαντικές ελλείψεις που παρουσιάζουν τα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό διαπιστώνει, με ερώτηση του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής Β΄ της ΝΔ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αποδυναμωμένα τμήματα είναι εμφανή, με αποτέλεσμα η Άμεση Δράση μετά βίας να διαθέτει τρία ή τέσσερα περιπολικά σε κάθε βάρδια, ενώ ακόμη και ο αριθμός των αστυνομικών στις διμοιρίες έχει μειωθεί αισθητά, με συνέπεια να παραβιάζονται ακόμη και οι κανονισμοί. Το προσωπικό δεν επαρκεί και η κατάσταση στα περισσότερα τμήματα έχει φτάσει στο απροχώρητο», αναφέρει ο κ. Καράογλου.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, πέραν των προβλημάτων και των ελλείψεων σε προσωπικό, σημαντικές ελλείψεις παρατηρούνται ακόμη και στην προμήθεια αλεξίσφαιρων γιλέκων. Τα περισσότερα από αυτά τα προμηθεύτηκε η υπηρεσία τουλάχιστον δέκα χρόνια πριν. Ακόμη και οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν τις ειδικές στολές μοτοσικλετιστών, για να πραγματοποιήσουν τις περιπολίες τους.

«Με όλη αυτήν την κατάσταση το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών κλονίζεται, βλέποντας τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι είναι ταγμένοι για να τους προφυλάσσουν», υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Κατόπιν τούτων, ο κ. Καράογλου ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό για τα μέτρα τα οποία προτίθεται να λάβει το υπουργείο, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό που παρουσιάζουν τα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης.