Skip to main content

Έλυσαν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ- Στους δρόμους τα λεωφορεία

Κανονικά κυκλοφορούν σήμερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, μετά την απόφαση των εργαζομένων για αναστολή των κινητοποιήσεών τους.

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, καθώς χθες οι εργαζόμενοι αποφάσισαν αναστολή των κινητοποιήσεών τους.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας με τον Γενικό  Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη και παρουσία της γγ του υπουργείου Μετοφορών Θεοπίστης Πέρκα.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι προσέρχονται στη σύσκεψη με θετικό πνεύμα. Ωστόσο, η συνέχεια η όχι των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ θα εξαρτηθεί απο το αποτέλεσμα της συνάντησης. 

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης εξέφρασε την ευχή η τριμερής συνάντησης να έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσε ότι το κρίσιμο είναι να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος στη Voria.gr, ο ΟΑΣΘ στην σημερινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, με τα οποία ο ΟΑΣΘ ζητεί να κηρυχθεί η επίσχεση εργασίας καατχρηστική, θα ζητήσει την αναβολή της υπόθεσης μέχρι την Παρασκευή.

Οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει επ αόριστον επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα ύψους 6,3 εκατ. ευρώ.