Skip to main content

Ελγκέτα: Στόχος η αλλαγή της ψυχολογίας για να είμαστε όλοι καλά

Ο νέος προπονητής των ασπρόμαυρων υπογράμμισε πως πρέπει η ομάδα να δουλέψει λίγο περισσότερο στο γήπεδο ώστε να διορθωθούν κάποια πράγματα

Για την επιλογή του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ αλλά και για την προσπάθεια που θα καταβάλει ώστε να υπάρξουν αλλαγές στο εσωτερικό του συλλόγου μίλησε ο Χόρχε Ελγκέτα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο νέος προπονητής του βολεϊκού Δικεφάλου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis»:

Αρχικά σχολίασε: «Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να έρθω σε μια μεγάλη ομάδα. Εγώ πιστεύω ότι η ομάδα έχει χάσει πολλά πράγματα αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για το παρελθόν αλλά για το μέλλον. Η ομάδα έχει ένα μεγάλο πρόβλημα που είναι η ψυχολογία. Δεν μπορώ να αλλάξω πολλά πράγματα γιατί έχω μόνο δύο μέρες. Η μεγαλύτερη δουλειά είναι να αλλάξω την ψυχολογία για να είμαστε όλοι καλά. Είμαι σε μια μεγάλη ομάδα που θα πρέπει να πρωταγωνιστεί».

Για το εάν έχει ελπίδες να πάρει το πρωτάθλημα: «Αυτός είναι ο δικός μας στόχος. Πρέπει να δουλεύουμε λίγο περισσότερο στο γήπεδο για να φτιάξουμε γρήγορα ένα δύο πραγματάκια. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα ικανή για να τον φοβούνται».

Για το εάν έχει δει κάποια παιχνίδια: «Έχω δει πολλά παιχνίδια γιατί παρακολουθώ το βόλεϊ της χώρας. Θέλω να είμαι κοντά με το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το τι πρέπει να διορθώσει ο ΠΑΟΚ: «Πρώτος στόχος είναι να μπορέσουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία. Η τακτική και η τεχνική είναι δύσκολο να αλλάξουν σε μια μέρα. Μετά τον πρώτο αγώνα θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε και να αλλάξουμε κάποια πράγματα».

Πρόσθεσε: «Το δικό μου στυλ είναι να μιλάω με κάποιους παίκτες πριν την προπόνηση. Αύριο έχω προπόνηση και κάθε μέρα το κάνω αυτό».

Για τη σχέση του με τους παίκτες: «Πάντα εμείς έχουμε καλή σχέση με όλους. Με τον Σαφράνοβιτς ήμασταν μαζί 10 μήνες. Τον Ανδρεάδη τον είχα με την ΑΕΚ και μετά τον Γκόμες τον ξέρω από την Εθνική. Μπορώ να μιλάω με κάποιους παίκτες μόνος μου και προσπαθώ κάθε μέρα να κάνω κάτι».

Τέλος, είπε: «Σε ένα μήνα θα κάνω κάτι καλύτερο. Το σπορ θέλει και λίγο τύχη. Ξέρω την ευθύνη που έχω πάρει και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο».