Skip to main content

Ελεύθερος άνευ όρων ο Παπαγεωργόπουλος για την Παγία

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον β' ειδικό ανακριτή ο πρώην δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος για την υπόθεση της «Παγίας Προκαταβολής» του δήμου.

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, μετά την απολογία του ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της «Παγίας Προκαταβολής» του δήμου.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση της Παγίας, το έλλειμμα της οποίας εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 534.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε,  ήταν αυτός που αποκάλυψε την υπόθεση, κίνησε τις διαδικασίες για τη διενέργεια ελέγχων, ενώ απομάκρυνε άμεσα από τις θέσεις τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης οδεύει προς το τέλος της εξέφρασε ο κ. Παπαγεωργόπουλος. «Σύντομα η ελληνική δικαιοσύνη, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, θα αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», τόνισε.

Με την απολογία του κ. Παπαγεωργόπουλου έπεσε η «αυλαία» των απολογιών για την «Παγία Προκαταβολή». Απολογήθηκαν συνολικά 21 κατηγορούμενοι, ανάμεσα τους τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου, οι οποίοι αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Την ίδια τύχη είχε και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, που παραμένει, πάντως, προφυλακισμένος για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης «μαμούθ».

Το επόμενο διάστημα η δικογραφία για την «Παγία» αναμένεται να διαβιβαστεί σε εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος, θα προτείνει την παραπομπή ή όχι των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται στους εμπλεκόμενους είναι αυτές της απιστίας στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, της απάτης σε βάρος ΟΤΑ κατ΄ εξακολούθηση και της ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του δημοσίου. Ακόμη, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα αδικήματα της απλής συνέργειας σε απιστία, της πλαστογραφίας με χρήση κατ' εξακολούθηση και της παράβασης καθήκοντος από κοινού και κατ' εξακολούθηση.