Skip to main content

Ελευθερόπουλος: Διψάω για ποδόσφαιρο

Διψασμένος για ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο Έλληνας πορτιέρο ανέφερε ότι η αγάπη του για το άθλημα τον έκανε να πει το ναι στον Ηρακλή τονίζοντας ότι θέλει να είναι στη νέα προσ
 Διψασμένος για ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο Έλληνας πορτιέρο ανέφερε ότι η αγάπη του για το άθλημα τον έκανε να πει το ναι στον Ηρακλή τονίζοντας ότι θέλει να είναι στη νέα προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος:

Για τη μεταγραφή του στον Ηρακλή: «Μαζί με τον Αραμπατζή και τον Λίμα προπονούμαστε με έναν γυμναστή και πιθανότατα θα πάμε να βρούμε τα υπόλοιπα στην Ιταλία. Υπάρχει, όμως, το ενδεχόμενο να έρθουν τα παιδιά πιο νωρίς».

Για την αγωνιστική του κατάσταση: «Είμαι αρκετά καλά, πήγα στην Αμβέρσα και δούλεψα αρκετό στην ενδυνάμωση. Από εκεί και πέρα, επειδή εδώ οι άνθρωποι είχαν τις επιφυλάξεις τους και το κατανοώ - καθώς γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια με αγάπη στον Ηρακλή - κάναμε μια συμφωνία, αφού το συμβόλαιο είναι με τις συμμετοχές. Είναι κάτι που το ήθελα εγώ αυτό. Είμαι επαγγελματίας από 15 ετών και το Σάββατο γίνομαι 34 ετών. Μου αρέσει κάθε μέρα να πηγαίνω στην προπόνηση και δεν έχω λείψει ποτέ από αυτή. Δεν αισθάνομαι ότι πηγαίνω στη δουλειά μου, είναι κάτι που αγαπώ πάρα πολύ. Όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν έχω πει ότι βαριέμαι ή ότι δεν έχω διάθεση. Σημαντικό ρόλο στο γεγονός ότι παίζω έπαιξε ο ειδικός γιατρός που συνεργάζομαι στο Βέλγιο. Δούλεψα πολύ, όμως χρειάζομαι μια περίοδο προσαρμογής περίπου 15-20 μέρες. Πιστεύω ότι τέλη Αυγούστου θα είμαι απολύτως έτοιμος».

Για τους λόγους που επέλεξε τον Ηρακλή και τους στόχους της ομάδας τη φετινή σεζόν: «Από την πρώτη κουβέντα που κάναμε με τον κ. Τάκη (τον πρόεδρο της ΠΑΕ) του εξήγησα ότι η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο είναι αυτή που με κρατάει, αισθάνομαι πολύ τυχερός επειδή μέσα από το ποδόσφαιρο κέρδισα πολλά πράγματα, οπότε δεν ήταν το οικονομικό πρωταρχικός μου στόχος. Κάναμε αυτή τη συμφωνία και αν καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα, θα πάρω όσα χρήματα μου αναλογούν. Διαφορετικά, θα χαρώ να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια με κάποιον άλλον τρόπο

Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας, δυστυχώς είναι δεδομένο ότι ο Ηρακλής θα πρέπει να εξασφαλίσει το συντομότερο την παραμονή και στη συνέχεια να κυνηγήσει κάτι καλύτερο. Εδώ στη Θεσσαλονίκη λατρεύουν το ποδόσφαιρο και έχω πει κάποια στιγμή ότι ο Βορράς πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημά μας».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Εκείνο που θέλω είναι να ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο. Θέλω να συνεχίζω να απολαμβάνω το άθλημα και να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια, επειδή είναι μια αξιέπαινη κίνηση. Είχαν καταδικάσει τον Ηρακλή και έλεγαν πως θα πέσει, όμως ο κόσμος κατάφερε να σώσει την ομάδα. Όταν βλέπεις 15.000 Ηρακληδείς να κατεβαίνουν στους δρόμους, είναι κάτι που κανείς δεν περίμενε και έδειξαν την αγάπη τους για την ομάδα. Είναι σαν μια παλιά ιστορία, λίγο πιο ρομαντική που έχει ξεφύγει από τον απόλυτο επαγγελματισμό».

Για τον σημαντικό αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ: «Χρειάζεται να διαφυλάξει το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο πρώτο ματς στάθηκε τυχερός στην Ολλανδία. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ και πρέπει με κάθε τρόπο να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα».

Για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι: «Δεν έχει εύκολο έργο στο Ισραήλ, όμως έχει την ποιότητα να κερδίσει και να πάρει την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Europa League».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είναι πολύ πιθανό να έχουμε πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, επειδή ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν κάνει πολύ καλές μεταγραφές και έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα το φετινό καλοκαίρι».

Για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος έγινε παίκτης της Μίλαν: «Η Μίλαν είναι το ταβάνι του ποδοσφαίρου από όλες τις απόψεις, ανεξάρτητα από το αν θα πάρει το πρωτάθλημα και τι πορεία θα έχει στην Ευρώπη. Ο Σωκράτης είναι πολύ μεγάλο ταλέντο, έχει δυνατότητες και νομίζω ότι με τη δουλειά που θα κάνει στη Μίλαν θα καταφέρει να παίξει. Η Τζένοα είναι πολύ μεγάλη “πιάτσα”, όπως και η Τορίνο. Η Τζένοα είναι ιστορική ομάδα, με μεγάλο γήπεδο και είχε δώσει τον Μιλίτο στην Ίντερ. Όταν έφυγα από την Ιταλία, μου κακοφάνηκαν πολλά πράγματα. Ωστόσο, η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο με έφερε εδώ».