Skip to main content

Ελεύθερη η διέλευση Ι.Χ για δύο ώρες στα διόδια των Μαλγάρων

Χωρίς να πληρώσουν διόδια πέρασαν σήμερα από τον σταθμό των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης εκατοντάδες οδηγοί, στο πλαίσιο πανελλήνιας κινητοποίησης του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των Διοδίων.
Χωρίς να πληρώσουν διόδια πέρασαν σήμερα από τον σταθμό διοδίων των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης εκατοντάδες οδηγοί, στο πλαίσιο πανελλήνιας κινητοποίησης του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των Διοδίων, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Νούλας, εκπρόσωπος των επιτροπών «Ακρίβεια STOP», η διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια των Μαλγάρων ήταν ελεύθερη από τις 12.00 μέχρι και τις 14.00-14.30.

Κρατώντας πανό που έγραφαν «Ούτε ένα ευρώ στους εργολάβους» και «Όχι στα διόδια -Δεν πληρώνουμε», οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση καλούσαν τους οδηγούς να μην πληρώνουν το αντίτιμο των 2 ευρώ. «Παρά το τσουχτερό κρύο, συγκεντρώθηκαν πολλοί άνθρωποι, ενώ η ανταπόκριση των οδηγών ήταν ενθουσιώδης», υποστήριξε ο κ. Νούλας και γνωστοποίησε ότι για το Σάββατο προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Οι οργανωτές των κινητοποιήσεων ζητούν να μη δημιουργηθούν νέοι σταθμοί διοδίων και να μη γίνουν αυξήσεις στους ήδη υπάρχοντες, αλλά και να ανασταλεί η λειτουργία όλων των σταθμών διοδίων της χώρας, μέχρι να αποκατασταθεί η κανονική κυκλοφορία στην εθνική οδό μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. Ζητούν, τέλος, «να αποδοθούν ευθύνες στην εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. και να επωμιστεί όλο το κόστος επαναλειτουργίας και κατασκευής της εθνικής οδού στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί».