Skip to main content

Έλενα Ράπτη: Οι διατάξεις του νέου νόμου για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Η υφυπουργός Τουρισμού μίλησε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής

Τις διατάξεις του νέου νόμου 4958/2022 για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή παρουσίασε η υφυπουργός Τουρισμού,  στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής, στο οποίο και μίλησε.

Όπως είπε η κ. Ράπτη, «η χώρα μας πλέον διαθέτει αυτό το σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, με το οποίο πρωτίστως διασφαλίζονται τα δικαιώματα των γυναικών και καταργούνται αναχρονιστικοί περιορισμοί στην τεκνοποιία».
Παρουσιάζοντας τις διατάξεις του, τις χαρακτήρισε «επαναστατικές», καθώς όπως είπε δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα να αποκτήσει το δικό της παιδί.

Όπως είπε η κ. Ράπτη, με τον νέο νόμο αυξάνεται το όριο ηλικίας για τις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί από τα 50 στα 54 έτη, επιτρέπεται η κρυοσυντήρηση ωαρίων για και κοινωνικούς -και όχι μόνο για ιατρικούς λόγους-, ενώ μία διαζευγμένη γυναίκα μπορεί να κάνει χρήση του κρυοσυντηρημένου ωαρίου και μετά τη λύση του γάμου.

Η υφυπουργός  Τουρισμού μίλησε στο συνέδριο που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, ως εισηγήτρια του νόμου για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Αντικείμενο του Συνεδρίου αποτέλεσε η παρουσίαση καινοτόμων προσεγγίσεων στην Αναπαραγωγική Ιατρική που δίνουν στα νέα ζευγάρια νέα εφόδια για να ωφεληθούν από τα σύγχρονα όπλα της επιστήμης, για την απόκτηση του παιδιού τους.