Skip to main content

Ελεγκτικό Συνέδριο: Καμιά σκιά στα οικονομικά της ΠΚΜ

Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου εξέτασε τη χρηματοοικονομική λειτουργία της Περιφέρειας και τη βρήκε άψογη. Έκανε μόνο συστάσεις για βελτιώσεις.

«Φύλλο και φτερό» έκανε τα χρηματοοικονομικά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πενταμελές κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που πριν από έξι μήνες ήλεγξε το σύνολο της λειτουργίας της Περιφέρειας, χωρίς να βρει την παραμικρή σκιά.

Ο έλεγχος αφορούσε στα στοιχεία της περιόδου 2015 – 2016 και όπως ανακοίνωσε στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, χτες παραδόθηκε η έκθεση του ελέγχου, που αφορούσε και στις επτά περιφερειακές ενότητες.

«Από την έκθεση προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν βρέθηκαν ούτε ατασθαλίες, ούτε παράνομες δαπάνες, ούτε υπεξαιρέσεις, αλλά αντίθετα χρηστή χρηματοοικονομική λειτουργία. Το μόνο που παρατηρούν οι ελεγκτές είναι κάποιες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο οι υπηρεσίες που παρέχουμε στους πολίτες. Αυτά τα νέα είναι πολύ ευχάριστα και καταδεικνύουν το υψηλό επίπεδο των εργαζομένων σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Είμαι περήφανος για τους εργαζομένους όλων των περιφερειακών ενοτήτων, γιατί σε αυτόν τον έλεγχο δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στο σύνολο της λειτουργίας της χρηματοοικονομικής κατάστασης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και δεν βρέθηκε τίποτα».

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε πως «από την πρώτη στιγμή που η διοίκηση ανέλαβε τα καθήκοντα της, ζήτησα να είμαστε αποδοτικοί και αποτελεσματικοί και πρωτίστως να μην υπάρχουν σκιές. Και αυτό σήμερα, όπως όλα δείχνουν, γίνεται πράξη. Διαρκώς βελτιωνόμαστε».