Skip to main content

Ελέγχους στα μαγαζιά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος ζητεί το ΕΚΘ

Όπως αναφέρει το ΕΚΘ, τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά κλειστά

Αυστηρούς ελέγχους στα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, ζητεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από την επιθεώρηση εργασίας και την Αστυνομία. Παράλληλα, καλεί τις πολυεθνικές εταιρείες να σεβαστούν το νόμο και τους εργαζομένους τους.

Όπως εξηγεί το ΕΚΘ, «σύμφωνα με την υπ' αριθμ.22/19777/10-05-2002 απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης η οποία δεν έχει ανακληθεί, τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης θα πρέπει να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κλειστά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος».

«Οι πολυεθνικές εταιρείες που με τις γνωστές τους πρακτικές αψηφούν το νόμο θα πρέπει να συμμορφωθούν με αυτόν και να σταματήσουν τις αντεργατικές πρακτικές τους εις βάρος των εργαζομένων τους. Οι κανόνες είναι ίδιοι και είναι για όλους. Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι δυο ταχυτήτων και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε διακρίσεις στο βωμό του χρήματος από κανέναν», αναφέρει το Κέντρο.

Και καταλήγει: «Καλούμε τις αρμόδιες αρχές, την επιθεώρηση εργασίας και την αστυνομία, να πραγματοποιήσουν ελέγχους την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, τιμωρώντας παραδειγματικά εκείνους που δεν εφαρμόζουν το νόμο και προστατεύοντας τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα που έτσι και αλλιώς είναι θύματα των μνημονίων, της λιτότητας και της φτωχοποίησης».