Skip to main content

Έλεγχοι σε πρατήρια και βυτιοφόρα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Τέσσερις παραβάσεις συνολικά σε πέντε μέρες κατέγραψαν τα συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Εντατικούς ελέγχους και μάλιστα αιφνιδιαστικούς σε πρατήρια διανομής πετρελαίου θέρμανσης και βυτιοφόρα στο δρόμο διενεργούν συνεργεία της διεύθυνσης Εμπορίου (τμήμα Μετρολογίας) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διανομή του πετρελαίου ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου και την προηγούμενη εβδομάδα τα συνεργεία βγήκαν στους δρόμους και εντόπισαν μάλιστα τέσσερις παραβάτες μόνο στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για βυτιοφόρα που δεν πληρούσαν μια σειρά από τους κανόνες της διανομής πετρελαίου θέρμανσης, με αποτέλεσμα να επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα από 500 έως και 10.000 ευρώ!

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν ειδικά τις ημέρες που έχει πολύ κρύο στα βυτιοφόρα, ενώ θα γίνονται έλεγχοι και σε πρατήρια που διανέμουν πετρέλαιο θέρμανσης. Κύριο μέλημά μας είναι να προστατευτεί το καταναλωτικό κοινό από διάφορες μορφές παραβατικότητας, που έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν και έχουν να κάνουν άλλες φορές με την ποιότητα του καυσίμου, άλλες φορές με την ποσότητα. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς οι παραγγελίες αρχίζουν αυτή την περίοδο πλέον να αυξάνονται», επισήμανε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, Κώστας Γιουτίκας.

Πάντως, οι τέσσερις παραβάσεις σε ουσιαστικά πέντε εξόδους των συνεργείων είναι πολλές και είναι ενδεικτικές του μεγέθους της παραβατικότητας στο πετρέλαιο θέρμανσης. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ελπίζουν πως με τα συνεργεία στο δρόμο θα μπορέσουν να περιορίσουν αυτά τα φαινόμενα και οι έλεγχοι να λειτουργήσουν αποτρεπτικά.