Skip to main content

Ελεύθερος με όρο ο κατηγορούμενος τηλεπαρουσιαστής της Θεσσαλονίκης

Ο 40χρονος κατηγορείται ότι απέσπασε από φοιτητές 18.813 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι θα μεσολαβούσε για να περάσουν μαθήματα.

Ελεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία του σε ανακριτή ο τηλεπαρουσιαστής που κατηγορείται ότι απέσπασε  από φοιτητές 18.813 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι θα μεσολαβούσε για να περάσουν μαθήματα.

Ο  40χρονος κατηγορούμενος που είναι παρουσιαστής σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και αδερφός γνωστού ηθοποιού οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, μετά τις δύο το μεσημέρι.

Κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος ενώ του επιβλήθηκε απαγόρευση από τη χώρα , με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους δύο καταγγέλλοντες φοιτητές φέρεται ότι  έχει ανασκευάσει την καταγγελία του για τον κατηγορούμενο, ενώπιον του ανακριτή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο: Ένας 25χρονος φοιτητής κατήγγειλε ότι ο δράστης επιχείρησε να του πάρει το ποσό των 27.000 ευρώ λέγοντας του ότι διαθέτοντας πολλές διασυνδέσεις και γνωριμίες θα μεσολαβούσε για να περάσει τα οφειλόμενα μαθήματα της Σχολής του και να πάρει το πτυχίο του. Επίσης, με το ίδιο πρόσχημα του ζήτησε επιπλέον 10.000 ευρώ, υποσχόμενος ότι θα τον βοηθούσε να περάσει σε Σχολή της επιθυμίας του, έπειτα από πανελλήνιες εξετάσεις που θα έδινε το καλοκαίρι του 2016.

Με τον ίδιο τρόπο δράσης, ο συλληφθείς, από αρχές του έτους αποπειράθηκε να αποσπάσει από συνομήλικο συμφοιτητή του παραπάνω, υπήκοο Ιορδανίας, 27.000 ευρώ, ενώ του απέσπασε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 4.310 απειλώντας τον ότι δεν θα περνούσε κανένα μάθημα. Ακόμα στις αρχές Μαρτίου, ο δράστης, αφού απαίτησε την καταβολή επιπλέον χρημάτων από τον δεύτερο καταγγέλλοντα, την οποία και αρνήθηκε, εισήλθε στη φοιτητική εστία όπου διαμένει και απωθώντας τον, του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 10.100 ευρώ.