Skip to main content

Ελεύθεροι οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στον Έβρο

Υποστήριξαν ότι ετοιμάζουν ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τις διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες για να επιστρέψουν από την Γερμανία στις πατρίδες τους.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής στον Έβρο για παραβίαση απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης με απόφαση του Μονομελές Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας.

Μάλιστα, οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι, ένας άνδρας 31 ετών και μία γυναίκα 32 ετών που εργάζονται στο γερμανικό δίκτυο ARD, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την 16η Μεραρχία Πεζικού και γι’ αυτό προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στο αυτόφωρο όπου και δικάστηκαν.

Τόνισαν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ότι ετοίμαζαν ένα ντοκιμαντέρ για το κανάλι που εργάζονταν, το ARD, με θέμα τις διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες επιστρέφοντας από την Γερμανία μέσω Ελλάδας και ποταμού Έβρου στις πατρίδες τους.

Παράλληλα, ισχυρίστηκαν ότι δεν είδαν την πρώτη απαγορευτική σήμανση και μόλις αντιλήφθηκαν την δεύτερη αποφάσισαν να αποχωρήσουν, αλλά στο μεταξύ συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Ακόμα, μέσω διερμηνέα που ορίστηκε αλλά και του δικηγόρου τους Δημήτρη Καδόγλου, τον οποίο προσέλαβε η γερμανική πρεσβεία της Αθήνας, τόνισαν ότι δεν είχαν κανέναν δόλο, κατά λάθος βρέθηκαν στην απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και το δικαστήριο πείστηκε για τους ισχυρισμούς τους αθωώνοντας τους.

Οι δημοσιογράφοι αναχωρούν άμεσα από τον Έβρο και την Ελλάδα για την Γερμανία.