Skip to main content

Eldorado: Καμία ενημέρωση για την προσφυγή του ΥΠΕΝ στη Διαιτησία

Η μητρική της Ελληνικός Χρυσός υπενθυμίζει ότι έχει ήδη κερδίσει σε 18 περιπτώσεις που εκδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας

Άγνοια δηλώνει η Eldorado Gold για την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προσφύγει στη Διαιτησία για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας κατά της θυγατρικής της, Ελληνικός Χρυσός.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της, δεν έχει λάβει «καμία επίσημη ενημέρωση» για «οποιεσδήποτε διαιτητικές διαδικασίες», ενώ υπενθυμίζει ότι έχει ήδη κερδίσει σε 18 περιπτώσεις που εκδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εξηγεί, τέλος, ότι αυτές οι «θετικές αποφάσεις» επιβεβαιώνουν «την ακεραιότητα των αδειών» που έχει λάβει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Eldorado Gold:

«Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Ελληνικού Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Eldorado Gold επιβεβαιώνει ότι δεν έλαβε καμία επίσημη ενημέρωση ή ενημερώθηκε για οποιεσδήποτε λεπτομέρειες από οποιεσδήποτε διαιτητικές διαδικασίες. Τη δεδομένη στιγμή, οι διεργασίες της Eldorado και τα αναπτυξιακά της έργα συνεχίζονται να προγραμματίζονται.

Η εταιρεία θα λάβει υπόψιν της τα συγκεκριμένα θέματα που εγείρονται και, εάν χρειαστεί, θα ενημερώσει την Αγορά όταν και εάν λάβει ειδοποίηση για τη διαιτησία από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Η Eldorado λαμβάνει μονίμως θετικές αποφάσεις από το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας σε 18 υποθέσεις, επιβεβαιώνοντας την ακεραιότητα των αδειών της. Η Eldorado λειτουργεί σε συμφωνία με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς σε κάθε δικαιοδοσία όπου επιχειρεί».