Skip to main content

Έλαβε τη φορολογική ενημερότητα ο δήμος Θεσσαλονίκης

Στην τελική ευθεία είναι και η άρση των διασφαλίσεων από την Δ΄ ΔΟΥ για την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου.

Στα χέρια τους έχουν πλέον οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης τη φορολογική ενημερότητα, την οποία στερούνταν επί χρόνια. Στην τελική ευθεία είναι και η άρση των διασφαλίσεων από την Δ΄ ΔΟΥ για την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου, ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Είχε προηγηθεί συνάντηση στις 2 Ιουνίου του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και της αντιδημάρχου Οικονομικών Άννας Αγγελίδου με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή. Μπαράζ επαφών όμως για το ζήτημα είχε πραγματοποιήσει για το θέμα το προηγούμενο διάστημα και η πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα.

Για ένα πολύ ευχάριστο νέο για τον δήμο και για τους δημότες έκανε λόγο σε δηλώσεις της η αντιδήμαρχος Άννα Αγγελίδου. «Καταφέραμε σε ένα πολύ πιεσμένο χρονικό διάστημα να έχουμε πλέον στα χέρια μας πλέον τη φορολογική ενημερότητα του δήμου Θεσσαλονίκης και είμαστε στην τελική ευθεία να μπορέσουμε και τις άρσεις των διασφαλίσεων για να μπορέσουν να αποδεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Εθνικής Τράπεζας και των Παρακαταθηκών και Δανείων», υπογράμμισε η κ. Αγγελίδου.

Όπως εξήγησε, μετά από αυτή την εξέλιξη θα μπορέσει ο δήμος να ανταποκριθεί στις αυξημένες οικονομικές του ανάγκες, να έχει ότι του χρειάζεται και να μπορεί να εισπράττει τι αποζημιώσεις από τις αποζημιώσεις από το Μετρό. Είμαστε σε ανοδική πορεία».

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έκανε λόγο για μια παλιά ιστορία, η οποία ταλαιπώρησε τον δήμο. «Πήρε μπροστά η δημόσια διοίκηση. Παραμένει η εκκρεμότητα με το ΙΚΑ», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κεντρικός δήμος εμφανιζόταν να οφείλει εκατ. ευρώ στην εφορία, αν και έχει ξεχρεώσει όσα του έχουν καταλογιστεί από την υπόθεση της υπεξαίρεσης.