Skip to main content

ΕΛΑΣ για Κασσελάκη: Ο ίδιος αιτήθηκε αστυνομική προστασία, πλέον θα αποσυρθεί

«Ο συγκεκριμένος υποψήφιος αιτήθηκε τη φύλαξη του ιδίου, καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του»

Ανακοίνωση για τη διάθεση αστυνομικών για τη φύλαξη του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, μετά τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και ανέφεραν πως είχαν διατεθεί τρεις αστυνομικοί και ένα υπηρεσιακό όχημα της ΕΛΑΣ με αποτέλεσμα ο ίδιος να παραιτηθεί -όπως είπε- της αστυνομικής φρουράς.

Δείτε - Κασσελάκης: Παραιτούμαι της αστυνομικής φρουράς, μου κάνουν βρόμικο πόλεμο

Αναφέρει συγκεκριμένα η ΕΛ.ΑΣ.:

«Σχετικά με τη διάθεση αστυνομικών για την προστασία υποψηφίου προέδρου κόμματος από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  • Ο συγκεκριμένος υποψήφιος αιτήθηκε τη φύλαξη του ιδίου, καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του.
  • Το αίτημα διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Για τη διαχείριση του αιτήματος και τη διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Κατόπιν δημόσιας τοποθέτησης για τη μη διάθεση του εν λόγω αστυνομικού προσωπικού η αστυνομική δύναμη που είχε διατεθεί θα αποσυρθεί».

Υπενθυμίζεται πως μετά από δημοσίευμα του ΣΚΑΙ που ανέφερε ότι είχαν διατεθεί τρεις αστυνομικοί και ένα υπηρεσιακό όχημα της ΕΛΑΣ για τον κ. Κασσελάκη ως υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κασσελάκης προχώρησε σε ανάρτηση που έλεγε ότι παραιτείται της αστυνομικής φρουράς.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η Γενική Διεύθυνση Επίσημων και Ευπαθών Στόχων έκρινε ότι δικαιούται αστυνομική φύλαξη, μέχρι το πέρας των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, προφανώς λόγω των περιοδειών και δημόσιων εμφανίσεων που ενέχουν αυξημένο κίνδυνο. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, παρότι η αστυνομική συνοδεία ακολουθεί οπουδήποτε τα φυλασσόμενα πρόσωπα με έξοδα του Κράτους, ο κ. Κασσελάκης δεν δέχτηκε και πλήρωσε ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του αστυνομικού.