Skip to main content

ΕΛ.ΑΣ: Επαναπατρισμός σε 1.412 αλλοδαπούς τον Δεκέμβριο

Ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία, το Πακιστάν, την Αλγερία, το Ιράκ, τη Γεωργία.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, 1.412 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια στις χώρες καταγωγής τους τον Δεκέμβριο, ενώ κατά τη διάρκεια του 2017 ο αριθμός ανήλθε σε 19.096 άτομα.

Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία.

Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (591 άτομα), το Πακιστάν (273), την Αλγερία (107), το Ιράκ (87), τη Γεωργία (57), το Ιράν (39), τη Βουλγαρία (28) και την Τουρκία (26).