Skip to main content

ΕL: Την πρόκριση στον τελικό πανηγυρίζουν Γιουνάιτεντ και Άγιαξ (vid)

Ο Αίαντας επιστρέφει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 21 χρόνια εκεί όπου θα βρει για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τους κόκκινους διαβόλους

Την πρόκριση στον τελικό του Europa League πανηγυρίζουν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άγιαξ.

Ο «Αίαντας» επιστρέφει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 21 χρόνια (10ος συνολικά ευρωπαϊκός τελικός στην ιστορία του), ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» θα πάρουν μέρος για πρώτη φορά σε τελικό που αφορά το Κύπελλο UEFA και το Europa League (7ος συνολικά ευρωπαϊκός τελικός στην ιστορία τους).

Η Μάντσεστερ αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 εναντίον της Θέλτα στο «Old Trafford» και σε συνδυασμό με τη νίκη της στη Γαλικία (0-1) πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Στοκχόλμης (24/5 «Friends Arena»).

Το σκορ για τους παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο άνοιξε ο Μαρουάν Φελαϊνί ενώ για τους αντίστοιχους του Εντουάρντο Μπερίσο ισοφάρισε ο Φακούντο Ρονκάλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το τέλος της αναμέτρησης αποβλήθηκαν οι Έρικ Μπειγϊ και Φακούντο Ρονκάλια για τις δύο ομάδες με τον Αφρικανό αμυντικό της αγγλικής ομάδας να χάνει τον τελικό.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μουρίνιο): Ρομέρο, Βαλένσια, Μπεϊγί, Μπλιντ, Νταρμιάν, Ερέρα, Φελαϊνί, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (86' Ρούνεϊ), Μχιταριάν (77' Κάρικ), Ράσφορντ (89' Σμόλινγκ).

Θέλτα (Μπερίσο): Άλβαρεθ, Μάγιο, Καμπράλ, Ρονκάγλια, Κάστρο, Ραντόγια (68' Μπονγκοντά), Ερνάντες, Βας (46' Χοθαμπέντ), Άσπας, Σίστο (80' Μποβού), Γκουιντέτι.

Στη Γαλλία, η Λυών επιβλήθηκε με 3-1 του Άγιαξ αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει μια επική ανατροπή εξαιτίας της ήττας του στο Άμστερνταμ (4-1).

Σκόρερ για τη γαλλική ομάδα ήταν οι Αλεξάντερ Λακαζέτ και Ρασίντ Γκεζάλ ενώ αντίστοιχα για τους Ολλανδούς είχε ανοίξει το σκορ ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκρότημα του Πίτερ Μπος αποβλήθηκε ο Νικ Φιρχέφερ και θα χάσει τον τελικό.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

Λυών (Ζενεσιό): Λόπες, Ραφαέλ, Εν'Κουλού, Ντιακαμπί, Μορέλ, Τολισό, Γκοναλόν, Κορνέ, Βαλμπουενά, Φεκίρ, Λακαζέτ.

Άγιαξ (Μπος): Ονανά, Φέλτμαν (65' Τέτε), Ντάβινσον Σάντσες, Ντε Λιχτ, Φίρχεφερ, Σένε, Κλάασεν, Ζιγές, Μπερτράν Τραορέ, Γιουνές, Ντόλμπεργκ.