Skip to main content

EL:Πρόκριση στα ημιτελικά για Γιουνάιτεντ, Άγιαξ, Θέλτα και Λυών (vid)

Την Παρασκευή στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ημιτελικών αγώνων για την δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση

Την μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League πανηγυρίζουν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άγιαξ, Θέλτα και Λυών. Στις 14:00 την Παρασκευή η κλήρωση της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στην Αγγλία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην παράταση με 2-1 κόντρα στην Άντερλεχτ (1-1 το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στις Βρυξέλλες). Το σκορ άνοιξε ο Χένρικ Μιχταριάν (10΄) ενώ για τους Βέλγους ισοφάρισε ο Σοφιάν Ανί (32΄). Το μεγάλο γκολ για το συγκρότημα του Ζοσέ Μουρίνιο πέτυχε ο Μάρκους Ράσφορντ (107΄) στην παράταση ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς τραυματίστηκε σοβαρά στις καθυστερήσεις του αγώνα με το πόδι του να γυρίζει ανάποδα από στραβοπάτημα.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μουρίνιο): Ρομέρο, Βαλένσια, Μπαϊγί, Ρόχο (23' Μπλιντ), Σο, Κάρικ, Πογκμπά, Μχιταριάν, Λίνγκαρντ (60' Φελαϊνί), Ράσφορντ, Ιμπραχίμοβιτς (90' Μαρσιάλ).

Άντερλεχτ (Βέιλερ): Ρουμπέν, Απιά, Εμ'Μποτζί, Σπάχιτς, Ομπράντοβιτς, Ντεντόνκερ, Τίλεμανς, Χανί (64' Στάντσιου), Τσιπτσίου (64' Μπρούνο), Ατσεαμπόνγκ, Τεόντορτσικ (79' Τελίν).

Στη Γερμανία, η Σάλκε αν και επιβλήθηκε με 3-2 του Άγιαξ δεν κατάφερε να προκριθεί (2-0 το σκορ του πρώτου αγώνα). Με τα γκολ των Λέον Γκορέτσκα (53΄) και Γκουίντο Μπουργκστάλερ (56΄) οι «Βασιλικοί Μπλε» οδήγησαν το ματς στην παράταση με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να αγωνίζονται με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γιόελ Φέλτμαν (80΄). Εκεί ο Ντάνιελ Καλιτζούρι σκόραρε για το 3-0 (101΄) αλλά οι παίκτες του Πίτερ Μπος δεν είπαν την τελευταία τους λέξη και χάρη στα γκολ τον Νικ Φιρχέφερ (111΄) και Αμίν Γιουνές (120΄) πήραν μια σπουδαία πρόκριση στους «4».

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις: 

Σάλκε (Βάιντσιρλ): Φέρμαν, Ρίτερ, Χέβεντες, Νάστασιτς, Κολάσινατς, Μπενταλέμπ, Σταμπουλί (54' Χούντελααρ), Γκορέτσκα (84' Γκάις), Καλιτζούρι, Μάιερ, Μπούργκσταλερ.

Άγιαξ (Μπος): Ονανά, Φέλτμαν, Σάντσες, Ντε Λιχτ, Φιρχέφερ, Σένε (74' Φαν ντε Μπικ), Ζιγέτς, Κλάασεν, Κλάιφερτ (61' Ντόλμπεργκ), Γιουνές, Τραορέ (82' Τέτε).

Στο Βέλγιο, η Γκενκ πάλεψε κόντρα στη Θέλτα αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει την ήττα του πρώτου αγώνα στην Ισπανία (3-2) μένοντας στο ισόπαλο 1-1. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Πιόνε Σίστο (63΄) ενώ για τους γηπεδούχους ισοφάρισε ο Λεάντρο Τροσάρ (67΄).

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις: 

Γκενκ (Στουίβενμπεργκ): Ράιαν, Καστάν, Μπράμπετς (81' Ντέβαστ), Κόλεϊ, Ούρονεν, Μαλινόβσκι (72' Μποέτιους), Μπέργκε, Ποθουέλο, Τροσάρ, Μπούφελ (72' Σχάιβερς), Σαμάτα.

Θέλτα (Μπερίσο): Άλβαρεθ, Μάγιο, Καμπράλ, Φοντάς, Κάστρο, Ραντόγια, Βας (80' Χοθαμπέντ), Ερνάντες, Άσπας, Σίστο, Γκουιντέτι (42' Μποβού, 91' Ρονκάλια).

Τέλος στην Τουρκία, η Μπεσίκτας κέρδισε με 2-1 τη Λυών ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1) και οδηγώντας την αναμέτρηση σε παράταση. Σκόρερ για το συγκρότημα του Σενόλ Γιουνές ήταν ο Άντερσον Ταλίσκα (27΄, 58΄) ενώ για τους φιλοξενούμενους του Μπρούνο Ζενεσιό είχε ισοφαρίσει ο Αλεξάντερ Λακαζέτ (34΄).  Τίποτα δεν άλλαξε και εκεί με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στα πέναλτι με τον Ματέι Μίτροβιτς να αστοχεί, τον Μαξίμ Γκοναλόν να ευστοχεί και να διαμορφώνει το τελικό 6-7.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις: 

Μπεσικτάς (Γιουνές): Φάμπρι, Γκιονιούλ, Μίτροβιτς, Τόσιτς, Αντριάνο (77' Μπεκ), Χάτσινσον, Εζιακούπ, Ταλίσκα, Κουαρέσμα, Μπάμπελ, Τοσούν.

Λυών (Ζενεσιό): Λόπες, Ζαλέ, Εν'Κουλού, Ντιακαμπί, Μορέλ, Τουσάρ, Γκοναλόν, Τολισό, Κορνέ (77' Φεκίρ), Βαλμπουενά, Λακαζέτ.