Skip to main content

Εκτροχιασμός τρένου στην Ινδία με 146 νεκρούς

Συνολικά 146 πτώματα ανέσυραν τα σωστικά συνεργεία από τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε στην ανατολική Ινδία.
Συνολικά 146 πτώματα ανέσυραν τα σωστικά συνεργεία από τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε στην ανατολική Ινδία.

«Τα συνεργεία ανέσυραν 146 πτώματα από τα συντρίμμια των βαγονιών. Τώρα επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στα νοσοκομεία όπου εξακολουθούν να βρίσκονται περισσότεροι από 200 τραυματίες», δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Ασφαλείας της Δυτικής Βεγγάλης, Σρικουμάρ Μουχέρτζι.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες των συνεργείων για θύματα ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με τον Μουχέρτζι, πολλά πτώματα είναι διαμελισμένα και είναι δύσκολο να αναγνωριστούν. «Ζητήσαμε από τους γονείς των θυμάτων να δώσουν αίμα στο ιατροδικαστικό εργαστήριο της Κολκάτα (Καλκούτα) για να επιτραπεί η ταυτοποίηση με το DNA», ανέφερε.

Ο εκτροχιασμός της αμαξοστοιχίας σημειώθηκε την Παρασκευή σε περιοχή που αποτελεί προπύργιο των μαοϊστών ανταρτών, περίπου 135 χλμ. δυτικά της Καλκούτας, πρωτεύουσας της Δυτικής Βεγγάλης. Το τρένο ήταν γεμάτο επιβάτες και έπεσε πάνω σε μια αμαξοστοιχία εμπορευμάτων.

Η τραγωδία αποδίδεται από τις αρχές σε σαμποτάζ των μαοϊστών ανταρτών, ωστόσο σύγχυση επικρατεί σχετικά με τα ακριβή αίτια του εκτροχιασμού. Η υπουργός σιδηροδρομικών μεταφορών μίλησε για «έκρηξη ισχυρής βόμβας», όμως η αστυνομία έκανε γνωστό πως είχαν αφαιρεθεί μεταλλικές πλάκες οι οποίες χρησιμοποιούνται στις συνδέσεις των σιδηρογραμμών.