Skip to main content

Εκτός ψηφοδελτίου Ψωμιάδη ο Αθανάσαρος

Με μια λιτή ανακοίνωση δηλώνει ότι επιλέγει την θέση που του πρόσφερε ο Α. Σαμαράς. Τι απαντά ο νομάρχης Θεσσαλονίκης
Της Χρύσας Κυριακού

Την κομματική θέση που του πρόσφερε ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να κρατήσει τελικά ο Θεόδωρος Αθανάσαρος. Ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα δημοτικής αστυνομίας στο δήμο Θεσσαλονίκης «άδειασε» τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Π. Ψωμιάδη, ο οποίος νωρίς το μεσημέρι ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, μεταξύ των οποίων περιελαμβανόταν και το όνομα του κ. Αθανάσαρου. Ο ίδιος δεν παρέστη στην εκδήλωση και αντί αυτού απέστειλε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι επέλεξε να παραμείνει αναπληρωτής γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα και ότι δεν θα μπορούσε να είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Π. Ψωμιάδη.

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με τίμησε με τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τομέα ευθύνης την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, θέση την οποία αποδέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη. Κατόπιν τούτου, ήμουν υποχρεωμένος να μη συνεχίσω τις συζητήσεις σχετικά με την υποψηφιότητά μου ως δημοτικού συμβούλου με την παράταξη του Κ. Γκιουλέκα, ούτε για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Π. Ψωμιάδη». Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε σίγουρος ότι ο νομάρχης θα είναι ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας.

Η απάντηση Ψωμιάδη

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Ψωμιάδης τον ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ψωμιάδης είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση αυτή του κ. Αθανάσαρου, ο οποίος δεν μπήκε στον κόπο να τον ενημερώσει για την απόφασή του αυτή και να προλάβει έτσι την ανακοίνωση του ονόματός του.