Skip to main content

Εκτός ψηφοδελτίων Δούκας, Τσιτουρίδης, Παυλίδης

Για παράκεντρα εξουσίας έκανε λόγο ο Τσιτουρίδης. Ο Αρ. Παυλίδης είπε ότι δε θα μιλήσει ακόμη.
Εκτός ψηφοδελτίων άφησε ο Κώστας Καραμανλής τα άλλοτε κορυφαία πολιτικά στελέχη Σάββα Τσιτουρίδη, Αρ. Παυλίδη και Πέτρο Δούκα, οι οποίοι μαζί με τον , Β. Μαγγίνα, Μιχ. Λιάπη, Θοδ. Ρουσόπουλο και τον Γιώργο Βουλγαράκη φαίνεται ότι συγκροτούν τη λίστα όσων η συμπεριφορά των οποίων, σύμφωνα με παλαιότερο “ξεκαθάρισμα” του Μεγάρου Μαξίμου, δεν ταυτιζόταν πλήρως με τις αρχές της παράταξης. 

Ο κιλκισιώτης, πρώην πλέον βουλευτής, πήγε χτες το βράδυ στη Ρηγίλλης, επειδή κανείς δεν του έβγαινε στο τηλέφωνο, όπως είπε χαρακτηριστικά. Στις οργισμένες δηλώσεις του έκανε λόγο για παράκεντρα εξουσίας, που επηρέασαν τον πρωθυπουργό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μιλήσει για πολλά και πολλούς...

“Πάντως δε θα πάω σπίτι μου. Και κάποιος πρέπει να μου εξηγήσει, σε εμένα, την οικογένειά μου και τους ψηφοφόρους μου στο ακριτικό Κιλκίς τους λόγους αυτής της πρωτοφανούς απομάκρυνσής μου”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πέτρος Δούκας
Ήπιους τόνους κράτησε ο Πέτρος Δούκας. Σε επιστολή του αναφέρει ότι προτιμά να μην σχολιάσει τώρα την απόφασηκαι πως τις στρατηγικές επιλογές θα τις κρίνει το αποτέλεσμα. "Ό,τι έκανα το έκανα με νομιμότητα, διαφάνεια και εντιμότητα. Δεν ενήργησα αυθαίρετα». 

Ο κ. Δούκας υποστηρίζει ότι  αυθεντική ετυμηγορία είναι η συμπαράσταση που ο ίδιος λαμβάνει τις τελευταίες ημέρες από φίλους και ψηφοφόρους του, τους οποίους καλεί να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τη ΝΔ.

Το μεσημέρι ο Γιώργος Σουφλιάς σε δήλωση του διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν συμμετείχε στην κατάρτιση κανενός συνδυασμού, πουθενά στην Ελλάδα, "ούτε καν στη Λάρισα", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Αρ. Παυλίδης σημείωσε ότι δεν θα μιλήσει μέχρι τις εκλογές, ωστόσο εξέφρασε την πικρία του γιατί δεν του δίνεται η ευκαιρία να κριθεί από το λαό της Δωδεκανήσου, όπως είχε κριθεί από τη Βουλή.

Η αντίδραση του πρώην υφυπουργού Οικονομίας και Εξωτερικών Πέτρου Δούκα αναμένεται σήμερα.

Κύκλοι της Ρηγίλλης σχολίαζαν χαρακτηριστικά ότι οι αντιδράσεις των “κομμένων” είναι αναμενόμενες και άνευ ουσίας, καθώς ο Κ. Καραμανλής είχε ξεκαθαρίσει εδώ και δύο εβδομάδες τις θέσεις του για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.  

“Εάν Τσιτουρίδης, Μαγγίνας και Δούκας ήταν στα ψηφοδέλτια τότε οι αντιδράσεις θα ήταν πολύ οξύτερες και θα προέρχονταν από πολύ περισσότερους αριθμητικά χώρους”, σχολίαζαν συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τους ίδιους, με την κίνησή του αυτή ο Κ. Καραμανλής αποδεικνύει ότι ο ίδιος με νέα δυναμική προχωρά στο ξεκαθάρισμα του τοπίου, αφήνοντας εκτός αυτού, όλους εκείνους που έκαναν σημαντικά λάθη και “πλήγωσαν την παράταξη”, κατά τη φράση που χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές από τον ίδιο.

Το ενδιαφέρον όλων τώρα στρέφεται στην ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Επικρατείας, όπου εκεί δεν αναμένονται εκπλήξεις με τις εκλόγιμες θέσεις να καταλαμβάνουν οι Έβερτ, Γιαννάκου, Σουφλιάς, Σιούφας, και Δασκαλάκης, ενώ την τελευταία θέση θα καταλάβει ένας από τους Ζακυνθινό ή Αντώναρο. Οποιαδήποτε αλλαγή στην παραπάνω σειρά θα αποτελέσει ανατροπή με σημαντικές αντιδράσεις.
Χ.Ν.