Skip to main content

Εκτός λειτουργίας φωτεινοί σηματοδότες - Μποτιλιάρισμα στη Θεσσαλονίκη

Δεν λειτουργούν τα φανάρια που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Βούλγαρη καθώς και στην αερογέφυρα Σταυρούπολης

Εκτός λειτουργίας βρίσκονται φωτεινοί σηματοδότες σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπου από νωρίς το πρωί βρέχει.

Συγκεκριμένα δεν λειτουργούν τα φανάρια που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Βούλγαρη, στο παλιό 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο καθώς και στην αερογέφυρα Σταυρούπολης στο ρεύμα εισόδου. Από την Τροχαία ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι προκειμένου να διευθετήσουν το ζήτημα.

Από το δίκτυο των φαναριών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν λειτουργούσαν το πρωί τέσσερις φωτεινοί σηματοδότες και μετά τις 10.00' προέκυψε και πέμπτος. Από τις 9.30' αποκαταστάθηκε η βλάβη στο φανάρι της περιφερειακής οδού με την οδό Λαγκαδά, όπου κάηκε η λάμπα, όπως τόνισαν οι αρμόδιοι της Περιφέρειας, ενώ δυο συνεργεία αποκαθιστούν σταδιακά τη λειτουργία των φαναριών σε τρεις κόμβους της Εγνατίας οδού.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος, Στάθης Αβραμίδης, τα συνεργεία που εργάζονται από τις 7.45' διόρθωσαν τη βλάβη στο φανάρι περιφερειακής οδού – οδού Λαγκαδά και συνεχίζουν στα φανάρια Εγνατίας – Βούλγαρη, Εγνατίας Καυτατζόγλου και Εγνατίας – Αριστοτέλους. Ήδη αποκαταστάθηκαν από τις 9.45' – 10.00' οι βλάβες στα φανάρια της Βούλγαρη και της Αριστοτέλους, ενώ θα πάρει χρόνο η αποκατάσταση του φαναριού στην Καυτατζόγλου, επειδή εκεί ανέκυψε ζήτημα καλωδίωσης, που απαιτεί περισσότερο χρόνο για την αποκατάσταση. Στο μεταξύ νέο πρόβλημα προέκυψε με το φανάρι της οδού Λαγκαδά στο ύψος του δημαρχείου Παύλου Μελά, όπου μεταβαίνει συνεργείο της Περιφέρειας για να το αποκαταστήσει.

«Σε λίγη ώρα θα έχουμε αποκατάσταση όλων των προβλημάτων. Τα προβλήματα προκαλούνται κυρίως για δυο λόγους. Ο ένας είναι κάποια διακοπή ρεύματος, ο άλλος βλάβη στις λάμπες, που προκαλείται από τη μεγάλη ποσότητα νερού. Εκτός από αυτά τα πέντε φανάρια, υπάρχουν κι άλλοι σηματοδότες στο πολεοδομικό συγκρότημα που δεν λειτουργούν, όμως δεν ανήκουν στην ευθύνη της Περιφέρειας, όπως για παράδειγμα στην Πυλαία και φροντίζουν για την αποκατάστασή τους συνεργεία των οικείων δήμων», επισήμανε ο κ. Αβραμίδης.

Εξαιτίας της βροχής υπάρχει αυξημένη κίνηση στους περισσότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης ενώ σημειώθηκαν με τροχαία ατυχήματα, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές.

Στο Δερβένι μετά τον κόμβο Λαγκαδά στο ρεύμα εξόδου δύο ΙΧ αυτοκίνητα συγκρούστηκαν. Νωρίτερα ένα ατύχημα καταγράφηκε στην περιφερειακή οδό, στο ρεύμα προς ανατολικά, μετά την έξοδο της Πυλαίας και ένα άλλο στην άνοδο του Πανοράματος, πριν τη στροφή της κλινικής «Αγ. Λουκά».