Skip to main content

Εκτίναξη του spread

Το spread μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών δεκαετών ομολόγων κυμαίνεται μεταξύ 255-260 μονάδες βάσης. Πώς σχολίασε την εκτίναξη του spread από το Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίν
Νωρίτερα απ΄ ό,τι αναμένονταν, από νωρίς το πρωί, σημειώθηκε η πρώτη εκτίναξη των spreads μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών δεκαετών ομολόγων. Στην αγορά η ψαλίδα άνοιξε στις 257 μονάδες βάσης, ενώ καθόλη τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται μεταξύ 255-260 μ.β.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, λίγο πριν τη συνάντηση του  με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Κριστίν Λανγκάρντ, στο Παρίσι, σχολίασε σχετικά: «Οι αγορές αντέδρασαν μ’ ένα συγκεκριμένο τρόπο. Υπήρξαν αυξομειώσεις στην κίνηση των spread. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι καταβάλλουμε μια προσπάθεια μακράς διάρκειας. Καταβάλλουμε προσπάθειες για τη μείωση του ελλείμματος, κυρίως σε ό,τι αφορά στις δαπάνες. Πρόκειται για δύσκολες αποφάσεις που έχουν ληφθεί και οι οποίες πρόκειται να εφαρμοσθούν μέσω μεγάλων μεταρρυθμίσεων στους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και του φορολογικού συστήματος, για το οποίο θα θεσπισθεί νέος νόμος τον προσεχή Φεβρουάριο».