Skip to main content

Εκτίναξη των εσόδων στο πρώτο τρίμηνο από το ΦΠΑ λόγω των... αποδείξεων

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου εκφράζουν την αισιοδοξία τους, αναφορικά με την πορεία των εσόδων στο πρώτο τρίμηνο του 2010 και την αποδίδουν στο «κύμα αποδείξεων» που κόβεται τις τελευταίες μέρες
Προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου αναλαμβάνει από σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Στόχος είναι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο opengov.gr και τελειώνει στις 15 Ιανουαρίου, να συνταχθεί και το κείμενο του νομοσχεδίου, αν είναι δυνατόν έως το τέλος του μηνός ή τις αρχές του Φεβρουαρίου. Ο λόγος ευνόητος:

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα επισπευσθεί η προώθησή του στη Βουλή και η ψήφισή του, ως νόμου του κράτους, πριν το τέλος Φεβρουαρίου, για να αρχίσει - εφόσον καταστεί δυνατό - η εφαρμογή του ακόμα και μέσα στον Μάρτιο. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου, πάντως, εκφράζουν την αισιοδοξία τους, αναφορικά με την πορεία των εσόδων στο πρώτο τρίμηνο του 2010 και την αποδίδουν στο «κύμα αποδείξεων» που κόβεται τις τελευταίες μέρες στην αγορά. Όπως εκτιμούν, η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν κατακόρυφα οι εισπράξεις ΦΠΑ και κατ΄ επέκταση τα έσοδα του δημοσίου. Η ευχή που εκφράζουν είναι αυτό το «κύμα» να έχει συνέχεια και γι΄ αυτό επιχειρείται να επισπευσθούν οι διαδικασίες ψήφισης του νέου νομοσχεδίου, ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα χρονικό κενό κι ατονήσει έτσι το ενδιαφέρον των φορολογουμένων.