Skip to main content

ΕΚΘ:Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΛΠΕ

Το ΕΚΘ αναφέρει ότι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης από σήμερα, Πέμπτη και για 48 επιπλέον ώρες βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται.

Τη στήριξη της «στις κινητοποιήσεις των εργολαβικών εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια και το αίτημα τους να μπει τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία που δημιουργεί άνισες εργατικές συνθήκες και περικόπτει τα εργασιακά δικαιώματα των εργολαβικών εργαζομένων» εκφράζει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης από σήμερα, Πέμπτη 12 Απριλίου και για 48 επιπλέον ώρες, βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται ζητώντας αξιοπρεπείς όρους και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Πρόκειται για εργαζόμενους που εδώ και πολλά χρόνια και κάτω από αντίξοες συνθήκες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, υφίστανται τον εμπαιγμό από τους εργολάβους και τη διοίκηση των ΕΛΠΕ» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΘ.

Τέλος, το Εργατικό Κέντρο καλεί την εργοδοσία, τους εργολάβους και την Κυβέρνηση να βάλουν ένα τέλος στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, και να προχωρήσουν άμεσα στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους για αυξήσεις στα κατώτατα ημερομίσθια, τα επιδόματα γάμου και ανθυγιεινής εργασίας, βάρδιας και τις τριετίες τους.