Skip to main content

Εκθέτης στο 46ο Συνέδριο LIBER στην Πάτρα η DataScouting

Tο θέμα του φετινού συνεδρίου στο οποίο συμμετείχε η DataScouting, ήταν η δημιουργία και διάχυση της γνώσης στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

Η DataScouting συμμετείχε ως εκθέτης στο 46ο Συνέδριο των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Βιβλιοθηκών LIBER 2017, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με τη συμμετοχή 350 συνέδρων από 32 χώρες, από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ το θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν η δημιουργία και διάχυση της γνώσης στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

Ως εκθέτης, η DataScouting παρουσίασε τις λύσεις και υπηρεσίες της για βιβλιοθήκες, αρχεία και μουσεία και ταυτόχρονα είχε την ευκαιρία να μοιραστεί την εμπειρία της σε εξειδικευμένες τεχνολογίες όπως machine learning και text analytics. Η ομάδα της εταιρίας είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει για ερευνητικά προγράμματα καθώς επίσης να έχει και μια σύντομη συνομιλία με την Julia Reda, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το Κόμμα Πειρατών Γερμανίας. Η κα Reda παρουσίασε τις εξελίξεις της μεταρρύθμισης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για τα πνευματικά δικαιώματα.

Το επόμενο συνέδριο LIBER θα φιλοξενηθεί στην πόλη Λίλ της Γαλλίας τον Ιούλιο του 2018.