Skip to main content

Εκθεσιακή συνεργασία της ΔEΘ-Ηelexpo με τη Reed Exhibitions

Η συνεργασία της ΔΕΘ- Ηelexpo με τον διεθνή εκθεσιακό οργανισμό Reed Exhibitions αρχίζει με την κλαδική έκθεση Aqua - Therm που θα πραγματοποιηθεί από τις 11-14 Φεβρουαρίου του 2016.
της Άννης Καρολίδου
 
Το παλιό φλερτ μεταξύ ΔΕΘ- Ηelexpo και του διεθνούς εκθεσιακού οργανισμού Reed Exhibitions, κατέληξε μετά από 15 ολόκληρα χρόνια σε συνεργασία. Τις υπογραφές πάνω στο κείμενο της συμφωνίας αποκλειστικής συνεργασίας με τη ΔΕΘ – Ηelexpo έβαλε η αυστριακή θυγατρική του ομίλου, η Reed Exhibitions Messe Wien.
 
H συνεργασία, που προβλέπεται να έχει ελάχιστη διάρκεια δέκα ετών, αρχίζει με την κλαδική έκθεση Aqua- Therm, μία από τις 40 επιτυχημένες εκθέσεις που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η Reed της Αυστρίας, ενώ όπως τονίσθηκε σε κοινή συνέντευξη των διοικήσεων των δύο εκθεσιακών φορέων, συζητείται η συνεργασία και σε άλλες κλαδικές, σε Ελλάδα και Βαλκάνια. 
 
Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της αυστριακής Reed, Ματίας Λίμπεκ, ο όμιλος της Reed επιδιώκει να αναπτυχθεί στην αγορά της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου και η Θεσσαλονίκη, σε αυτή την ευρύτερη περιοχή, βρίσκεται σε ιδανική γεωγραφική θέση. Τώρα που η ελληνική οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει, είπε ο κ. Λίμπεκ, είναι κατάλληλη η στιγμή και για τη συνεργασία με τη ΔΕΘ – Helexpo. 
 
Aπαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων περί ενδεχόμενης στρατηγικής συνεργασίας, ο επικεφαλής της Reed Exhibitions Messe Wien ( με δύο εκθεσιακά κέντρα σε Βιέννη και Σάλτζμπουργκ), υπογράμμισε πως ο Όμιλος δεν επενδύει σε υποδομές αλλά αναπτύσσει συνεργασίες για την αγορά των εκθεσιακών διοργανώσεων, προωθώντας έτσι και τα δικά του brands. 
 
Ο κ. Λίμπεκ εκτιμά ότι θα υπήρχε ενδιαφέρον από πλευράς της Reed και για επέκταση της συνεργασίας σε εκθέσεις με αντικείμενο τη γαστρονομία και τις ξενοδοχειακές υποδομές ( hospitality).
 
Ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo Τάσος Τζήκας, τόνισε ότι η συνεργασία με τη Reed, τον μεγαλύτερο εκθεσιακό οργανισμό σε όλο τον κόσμο,  είναι ένα μεγάλο βήμα στην προσπάθεια διεθνοποίησης του εθνικού εκθεσιακού μας φορέα. 
 
H διεθνής Aqua- Therm έρχεται στη Θεσσαλονίκη
 
Η συνεργασία των δύο φορέων αρχίζει λοιπόν από την Aqua-Therm, που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό της Θεσσαλονίκης, 11-14 Φεβρουαρίου του 2016, παράλληλα με τις Infacoma και Energy Tech. Όπως είπε ο δ/νων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης, στόχος είναι να καλυφθεί καθαρός εκθεσιακός χώρος 3.000 τ.μ. ( μεικτός περίπου 7.000 τ.μ.) δηλαδή όση κάλυψη είχαν στη τελευταία τους διοργάνωση Ιnfacoma και Εnergy Tech μαζί. Η τιμολογιακή πολιτική για την Aqua- Therm, είναι προσαρμοσμένη στα δεδομένα της βαλκανικής αγοράς και κοντά στις τιμές που δίνει η ΔΕΘ- Helexpo. 
 
Η Aqua- Tech, είναι μία έκθεση καθαρώς Β2Β, και αφορά επιχειρήσεις των κλάδων θέρμανσης, οικιακής και βιομηχανικής, κλιματισμού- εξαερισμού, ύδρευσης – αποχέτευσης και, εξοπλισμού για εγκαταστάσεις spa, sauna και πισίνες, οπότε έχει ειδικότερο ενδιαφέρον και για ξενοδοχειακές τουριστικές επιχειρήσεις. 
 
Η συγκεκριμένη έκθεση, μία από τις πιο επιτυχημένες της Reed, έχει από το 2004 και ως σήμερα διοργανωθεί σε 13 πόλεις , 11 χωρών. Η ΔΕΘ- Helexpo, μέσω από της συνεργασίας, γίνεται ο διοργανωτής φορέας για την Ελλάδα αλλά και τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία, την ΠΓΔΜ όπως και την Κύπρο. 
 
Αυτό που τονίσθηκε είναι ότι μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας η ΔΕΘ- Ηelexpo αποκτά πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο της Reed Exhibitions, ενισχύοντας έτσι και την παράλληλη προβολή των Infacoma και Energy Tech. 
 
Επίσης, η απόφαση για συνεργασία των δύο φορέων για την Aqua- Therm, έγινα μετά από έρευνα στο δίκτυο αντιπροσώπων της Reed και έχει διαπιστωθεί ενδιαφέρον για τη διοργάνωση της έκθεσης και στη Θεσσαλονίκη, από Ευρώπη και Ασία, όπως από Γαλλία, Ιταλία και Τουρκία. 
 
To προφίλ του ομίλου Reed
 
H Reed Exhibitions , υπό την ομπρέλα της οποίας δρα η αυστριακή Reed, είναι ο μεγαλύτερος εκθεσιακός οργανισμός στον κόσμο, με ένα χαρτοφυλάκιο 500 εκθέσεων σε 40 χώρες και προσωπικό 3.500 εργαζομένων. Δραστηριοποιείται σε 43 βιομηχανικούς κλάδους, διαθέτει 34 γραφεία ανά τον κόσμο και έχει πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας. Στα γεγονότα που διοργάνωση το 2013, συμμετείχαν πάνω από 6 εκατομμύρια άτομα. 
 
Η Reed Exhibitions Messa Wien, έχει δύο εκθεσιακά κέντρα σε Βιέννη και Σάλτζμπουργκ, διοργανώνει 30 εκθέσεις σε 40 βιομηχανικούς κλάδους, με τους εκθέτες να φθάνουν περίπου τις 7.000 και  τους συμμετέχοντες τις 594.000.