Skip to main content

Έκθεση του Συλλόγου «Art Way Studio» στο Συνεδριακό Κέντρο Πειραιώς

Η έκθεση ζωγραφικής του Συλλόγου Τέχνης και Δημιουργίας «Art Way Studio» εγκαινιάζεται αύριο στις 8.00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιως

Εγκαινιάζεται, την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, στις 8.00 μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη, η έκθεση ζωγραφικής του Συλλόγου Τέχνης και Δημιουργίας «Art Way Studio».

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος 36 καλλιτέχνες, μέλη του Συλλόγου, με 60 περίπου έργα, που περιλαμβάνουν πορτραίτα, νεκρές φύσεις, τοπιογραφίες, συνθέσεις, φιγούρες, αφηρημένη τέχνη, στο σύνολό τους ελαιογραφίες (λάδι σε καμβά). Θα παρουσιαστούν, επίσης, 20 περίπου έργα φιλοτεχνημένα από παιδιά, που ακολουθούν τον δρόμο της ζωγραφικής.

Όπως αναφέρει ο εμπνευστής και δημιουργός του Art Way Studio εικαστικός Γρηγόρης Γκουντέλιας, «η τέχνη είναι πάντα παρούσα στη ζωή μας, είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα. Όταν, μάλιστα, την βιώνουμε από την πολύ στενή σχέση του δημιουργού, τότε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι συμβάλλουμε, έμπρακτα πλέον, στη διαμόρφωση ενός τοπίου, με σκοπό την πνευματική ανάταση και ανάσταση. Εδώ όμως προκύπτει και το ερώτημα: Πού θα βρίσκονταν οι καλλιτέχνες, αν δεν υπήρχε το κοινό, να τους παρακολουθεί και να τους δίνει τη δυνατότητα να συνδιαλλαγούν μαζί του; Αμέσως αντιλαμβανόμαστε τη σπουδαιότητα, καθώς και την αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός κοινού, που θα αντιληφθεί το καλλιτεχνικό κάλεσμα, θα ανταποκριθεί με την παρουσία του και θα σταθεί με μια έντιμη κριτική δίπλα στον καλλιτέχνη».

Τη βραδιά των εγκαινίων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τα έργα των καλλιτεχνών «ταξιδεύοντας» με τις μελωδίες μουσικού σχήματος, με δυο βιολιά και μία κιθάρα.

Διάρκεια έκθεσης: 25 Μαΐου – 6 Ιουνίου 2016

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 – 19:00
Σάββατο & Κυριακή:  12:00 – 17:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14 Λαδάδικα, 54625 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 385651, 385661.