Skip to main content

Έκθεση εικαστικών έργων μαθητών του 1ου Λυκείου Θέρμης

Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές παρουσιάζουν έργα τους στη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πινακοθήκη Θέρμης από τις 16 έως τις 30 Μαρτίου.

Τα έργα που δημιούργησαν στο πλαίσιο του μαθήματος των εικαστικών παρουσιάζουν, για δέκατη συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές του 1ου Λυκείου Θέρμης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πινακοθήκη Θέρμης από τις 16 έως τις 30 Μαρτίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής και Σχεδίου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Μαρτίου.

Η δουλειά με την τέχνη και τον πολιτισμό που γίνεται εδώ και χρόνια στα σχολειά και τα πολιτιστικά κέντρα του δήμου Θέρμης φέρνει, όπως φαίνεται, αποτελέσματα, αφού έχει φέρει σε επαφή με την τέχνη τόσους νέους ανθρώπους οι οποίοι με τη σειρά τους παίρνουν πρωτοβουλίες που προάγουν προσφέρουν πολιτιστική παιδεία.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Αλαβέρα, τον εικαστικό και υπεύθυνο καθηγητή του 1ου Λυκείου Θέρμης, που εδώ και τουλάχιστον έξι χρόνια παίρνει αυτή την πρωτοβουλία «η έκθεση αυτή αντανακλά τη συνέχεια μιας προσπάθειας δυο δεκαετιών στο 1ο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Θέρμης η οποία έχει φέρει πολλά φανερά και αφανή αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει διψήφιος αριθμός εικαστικών δημιουργών που τα πρώτα τους μαθήματα για τη τέχνη, τα πήραν σ' αυτά τα δυο σχολειά. Το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει, πλέον μια πολύ θετική διάθεση για τις εικαστικές τέχνες ανάμεσα στους νέους ανθρώπους στη Θέρμη κι' αυτό είναι, κυρίως, αποτέλεσμα της προσπάθειας που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια μέσα στα σχολεία. Όσον άφορα τη ποιότητα των εκθέσεων αυτό είναι κάτι για το οποίο έχει γίνει πολύ δουλειά όχι μόνο από τους δασκάλους και τα παιδιά αλλά και από το χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης που αγκαλιάζει δημιουργικά κάθε χρόνο αυτή την έκθεση. Κάθε χρόνο η έκθεση έχει να προσφέρει κάτι παραπανω και ο πήχης φαίνεται να μην έχει στοπ. Ελπίζω αυτή η πορεία, η ανοδική να συνεχιστεί και φώτος γιατί η σημασία της αποδοχής αυτής της προσπάθειας έχει βαθύτερη άξια για τη ποιότητα της ζωής όλων όχι μόνο στη Θέρμη, άλλα και ευρύτερα Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζω γιατί βλέπω τους παλιούς μαθητές που πλέον έχουν μεγαλώσει. Είναι μέσα στη ζωή κάποιοι απ' αυτούς είναι δάσκαλοι και προάγουν με τον τρόπο τους την άξια του σχεδίου και της ζωγραφικής στη ζωή όλων μας».