Skip to main content

Έκθεση έργων με ανακυκλώσιμα υλικά στον Δ. Νεάπολης - Συκεών

Εγκαινιάζεται σήμερα και θα λειτουργήσει επί τριήμερο στην Αίθουσα Τέχνης του δήμου Νεάπολης-Συκεών στη Νεάπολη, με παράλληλο εργαστήρι

Την εικαστική και δημιουργική διάσταση των ανακυκλώσιμων υλικών έρχεται να αναδείξει η ειδική έκθεση που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με το Σωματείο Τέχνης «Τεχνήεσσα».

Η έκθεση, με τίτλο «Επαναχρησιμοποιώ και Δημιουργώ», και η οποία πραγματοποιείται στην Αίθουσα Τέχνης στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη), εγκαινιάζεται σήμερα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. Θα διαρκέσει, δε, έως και μεθαύριο Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, και θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 9 π.μ. έως τις 7 μ.μ.

Παράλληλα με την έκθεση θα λειτουργεί και εργαστήριο για μαθητές των σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους τα παιδιά μπορούν, με υλικά που θα υπάρχουν στο χώρο και με τη βοήθεια μελών του σωματείου, να δημιουργήσουν διαφορές κατασκευές.

Το Σωματείο Τέχνης «Τεχνήεσσα» ιδρύθηκε το 2015 στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Δραστηριοποιείται στη δημιουργία πρωτότυπων έργων τέχνης από άχρηστα ανακυκλώσιμα υλικά, χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, καπάκια από πλαστικά μπουκάλια, κουμπιά, σακούλες, κ.λπ. Πραγματοποιεί ομαδικές εκθέσεις, παραδίδει μαθήματα για θεματικές ενότητες, όπως ραπτική, πηλός, μακραμέ, δημιουργεί κατασκευές και τις προσφέρει σε φιλανθρωπικούς συλλόγους και σωματεία με σκοπό την οικονομική ενίσχυσή τους.

Όσα σχολεία επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση τις πρωινές ώρες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Παιδείας του δήμου Νεάπολης-Συκεών στα τηλέφωνα 2313.329577, 2313.329558 και 2313.329559 (Βαρβάρα Σαββαΐδου).