Skip to main content

ΕΚΘ: Να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στα ΜΜΕ

Σε μια χώρα πρωταθλήτρια στην ανεργία, δεν χωράνε νέες στρατιές ανέργων, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στο πλευρό των εργαζομένων των σταθμών που δεν εξασφάλισαν την απαιτούμενη άδεια και θα οδηγηθούν στο κλείσιμο, βρίσκεται το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΘ αναφέρει ότι σε μια χώρα πρωταθλήτρια στην ανεργία, δεν χωράνε νέες στρατιές ανέργων και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει έστω τώρα στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όσως χάσουν τις θέσεις τους.

Αναλυτικά:

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών και ενώ ακόμα πειστική απάντηση δεν υπήρξε από την πλευρά της Κυβέρνησης, αναφορικά με την απόφαση της να δώσει άδειες και να επιτρέψει την εκπομπή μόνο 4 τηλεοπτικών σταθμών, η σκέψη όλων βρίσκεται στους εργαζόμενους των υπόλοιπων σταθμών που δεν εξασφάλισαν την απαιτούμενη άδεια και που σύμφωνα με Κυβερνητικές δηλώσεις θα οδηγηθούν στο κλείσιμο, γεγονός που μεταφράζεται σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σε μια χώρα, πρωταθλήτρια Πανευρωπαϊκά στην ανεργία, δεν χωράνε νέες στρατιές ανέργων και μάλιστα σ' έναν εργασιακό κλάδο που συρρικνώνεται συνεχώς και που οι ευκαιρίες για εργασία μοιάζουν με χαμένη πολυτέλεια περασμένων ετών.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης και ζητάει από την Κυβέρνηση που προκλητικά αδιαφόρησε πριν τη δημοπρασία για το μέλλον των εργαζομένων, να προχωρήσει έστω τώρα στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, μέσα και από τους σταθμούς που αδειοδοτήθηκαν.

Η Κυβέρνηση πρέπει να δεσμευθεί έμπρακτα για το μέλλον αυτών των εργαζομένων και να βάλει τέλος στην αβεβαιότητα που βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους τις τελευταίες εβδομάδες.